Hoe ingebakken zitten soms bepaalde patronen en hoe duidelijk kan je deze leren ontmaskeren als je je meer bewust wordt van wat er in je leeft.

Vorige week tijdens mijn allereerste lifestream voelde ik me behoorlijk op mijn gemak en was ik aan t genieten van het vertellen over dit topic dat me zo nauw aan het hart ligt. Ik stond er eigenlijk niet zo erg bij stil dat ik me op deze manier wel eventjes heel erg zichtbaar aan het maken was.

De volgende morgen kreeg ik nog steeds mooie reacties hierop en tegelijkertijd betrapte ik mezelf op de gedachte ” oh shit, Ja, iedereen op Facebook kan dat nu eigenlijk zien, stel dat ze t maar niets vinden, heb ik t wel ‘goed ‘ gedaan, heb ik vanuit onervarenheid met dit medium geen domme dingen gezegd, is het wel begrijpelijk voor iedereen, stel dat ze me gaan afkeuren, ”

Reacties van het denken op je hele wezen!

Onmiddellijk parallel is er de lichamelijke reactie: mijn hart dat in mijn keel bonst, een spanning ter hoogte van mijn maag en buik, onrust in mijn hoofd…

Deze gewaarwordingen komen een gezicht geven aan mijn eigen gevoel van onzekerheid en twijfel, angst om afwijzing en falen, verdriet om alle keren dat ik daar in mijn leven ook echt mee geconfronteerd ben…

En terwijl ik deze gevoelens ervaar, ze de ruimte gun om er ook echt te zijn , rustig blijf ademen en heel mild en liefdevol aanwezig blijf bij wat ik voel… gebeurt de magie…

Ik zie opeens het verlangen om goed te willen doen voor een ander en de ander ook echt van dienst te kunnen zijn, ik voel het verlangen om echte diepe waarde te kunnen creëren, ik voel het verlangen om mensen de vrije keuze te geven om iets uit mijn verhaal te halen of ook weer niet, ik voel het verlangen om uit mijn hoekje te kruipen en meer zichtbaar te worden en tegelijkertijd ook het verlangen om er bij te horen, om graag gezien te worden, om de kans te krijgen om mens te zijn en dus ook fouten te mogen maken, om veilig te zijn, om me gesteund en bevestigd te voelen waar ik me onzeker voel, …

Stilletjes aan komt de relativering, de rust, de berusting en zelfs een blije opwinding want ik ben mijn angsten toch wel lekker mooi aan het gaan nu en dat voelt ook best wel bevrijdend en geeft me een toekomst perspectief dat veel dichter bij mijn ware verlangen ligt…

Een schoolvoorbeeld en toepassing van wat ik in de lifestream bedoelde! Door op een bewuste manier om te gaan met wat je denkt en voelt komt er een verschuiving en word je er alleen maar bewuster, sterker en rustiger van!

Wat ben ik blij dat ik me de laatste jaren steeds meer ben gaan verdiepen en trainen in deze manier van omgaan met mezelf! Een paar jaar geleden was een situatie als hierboven beschreven genoeg geweest om me weken lang met een krop in mijn keel verschrikkelijk ongemakkelijk en slecht gevoeld te hebben en zou ik heel waarschijnlijk nooit nog zo’n lifestream doen!

De mildheid, zachtheid en liefdevolle benadering van ALLES wat er in me leeft brengt me elke dag opnieuw meer rust, vrijheid en zoveel nieuwe kansen, leuke ervaringen waardoor ik steeds kan blijven groeien… niet op een harde en ploeterende, maar net op een zachte, liefdevolle en veel makkelijkere manier dan ooit tevoren!

Heb je de lifestream gemist en wil je er toch nog naar luisteren? dat kan via deze link!

Wil je graag onmiddellijk zelf hiermee aan de slag? Schrijf je dan in om het gratis stappenplan te ontvangen of schrijf je in voor de zomercursus “van gepieker naar gerust en bewust leven” die start op 2 juli!

Liefs
Jana