Wat voel ik me ongelooflijk dankbaar. Het voelt nog lichtjes onwennig, het is namelijk zo lang zo anders geweest!!!

Ik heb jarenlang mijn eigen licht gedimd, uit angst, omdat anderen vonden dat het te fel in hun ogen scheen, omdat ze me er om veroordeelden en de mening van anderen is heel erg lang veel te belangrijk voor me geweest, begrijp ik nu meer dan ooit.

Ook zat er een angst om domme dingen te doen met dat licht en de kracht die daar van uitging. Een verborgen herinnering in de diepten van mijn celgeheugen verwittigde me daar voor en probeerde me al die jaren te beschermen tegen mezelf. Na jarenlang bewust worden van en leren omgaan met mijn grootste angsten en schaduwen kon ik steeds meer stukjes transformeren, bevrijden, integreren in mezelf.

Nog maar heel onlangs ontgrendelde er zich opeens een magische deur en kwam ik oog in oog te staan met de meest vrolijke, krachtige, liefdevolle en zachte versie van mezelf. En deze versie voelt een onweerstaanbare drang om deze magie met jou te delen…

Volledig uit mijn holletje…

Er is een stuk van mij dat ik jarenlang het zwijgen heb opgelegd omwille van ” wat gaan de mensen van me zeggen” en dat stuk mag sinds kort weer haar speelterrein vergroten.

Ik kan je met zekerheid vertellen dat, sinds ik haar vrij liet, mijn leven geen seconde meer het zelfde was 😉

Het is het stuk dat vanuit diepe verbinding met onderbewuste en hogerbewuste via woorden, energie en magie een liefdevolle brug kan slaan tussen het zichtbare en onzichtbare…

Als klein kindje was ik al dol op fantasie, op sprookjes ( als ze liefdevol waren, de gemene stukjes vroeg ik om weg te laten of sloeg ik over bij het lezen toen ik wat groter werd), op mythologie, op godsdienstige verhalen, op magie,… Ik kon keer op keer intens genieten van de film van Mary Poppins, ook Merlijn de tovenaar was één van mijn favorieten… ik was dol op alles wat maar een link had met het magische ( kerstman, sinterklaas,…)

Ik schreef zelf verhaaltjes en herschreef mijn realiteit telkens opnieuw tot ze eruit zag zoals ik het wenste. Achteraf gezien, heb ik alles gekregen wat ik gevraagd heb… zowel mijn gewenste leuke bestellingen als degene die ik vanuit angst of onvoorzichtigheid getoverd heb. (in een volgende blog vertel ik hier graag eens meer over)

Mijn verlangen naar diepte en mijn honger naar antwoorden hebben van mij de eeuwige leerling en ontdekkingsreiziger gemaakt, steeds op zoek naar meer antwoorden. Hoe meer ik er vond, hoe meer vragen er kwamen en zo bewegen we lekker verder.

Een beetje minder serieus maakt het leven lichter

Ik ben al jaren bewust bezig met een aantal thema’s, met als rode draad bewustzijn, ontspanning, steeds beter leren omgaan met het lichaam en al haar mogelijkheden en het fenomeen energie…

Mijn zoektocht verliep tot nu toe eerder op een vrij stiekeme, veilige, klinische, wetenschappelijke, vaak zelfs saaie manier.

Een manier die de valkuil in zich draagt van strengheid en perfectionisme, van overdreven verantwoordelijkheidsgevoel en een serieuze ondertoon.

En wat heb ik vaak in deze valkuil gezeten, ik ontdekte zelfs dat ze meerder lagen, facetten en gezichten heeft.

Wat heb ik vaak de groei als hard werken en geploeter ervaren…

Als ik dan al eens overweldigd werd door de drang om te delen wat er voor mij zo kostbaar was gebeurde dat vooral op een voorzichtige, terughoudende manier. Al naargelang wie voor me stond liet ik een andere dosis zien, steeds focussend op deelgebiedjes… Soms mezelf zelfs bijna verontschuldigend dat ik er een ander mee lastig viel…

Ik voelde jarenlang een rem, er klopte iets niet, mijn energie maakte pieken en daarna weer een vrije val…

Nu besef ik dat ik gewoon mezelf niet helemaal liet zien, ik hield een essentieel deel verborgen.

Een stukje  dat ik zelfs niet eens volledig toeliet in mijn eigen leven…

Bevrijd de magiër en hij bevrijd jou

De avontuur en magiër in mij… die als kind zoooo op de voorgrond stonden,zaten lange tijd in de kerkers, wachtend op dit moment. Ze zaten jarenlang veilig achter slot en grendel, samen met hen ook de motor van mijn kracht.

Achter slot en grendel owv desillusie, teleurstelling, angst om veroordeeld te worden, gebrek aan vertrouwen, strengheid,…

Ik leefde al die jaren “half”, niet alleen kon er maar een deel van mij aan bod komen, het leefde ook nog eens aan halve snelheid of kracht. Ik heb jaren het gevoel gehad dat ik mezelf klein hield, dat ik onder mijn niveau presteerde, dat ik met de rem op reed…

Mijn vuur wordt aangewakkerd door speelsheid, door magisch denken, door het vrolijke kind in mij… dat vanuit nieuwsgierigheid, vol vertrouwen en in liefde voor alles wat leeft contact maakt met de buitenwereld en de binnenwereld… vanuit de diepte…

Het houdt zich allesbehalve graag aan regeltjes en opgelegde wetten en heeft een enorme drang om dingen op haar eigen manier te onderzoeken en ondervinden.

Door deze verlangens echt te erkennen als passend bij mij, kon ik heb weer de toestemming geven om hun plek weer helemaal in te nemen. En hoe magisch kan het leven zijn… Het is zelfs nog leuker dan ik me herinner als kind…

Het maakt me zo blij, het geeft me zoveel, het maakt zoveel wakker in mij dat ik niet anders kan dan het delen met anderen. Het is gewoon niet tegen te houden.

Al een hele tijd blijven er woorden en ideeën en energieën uit me stromen die ik zo goed en kwaad probeer vorm te geven via teksten, blogs, cursussen,…

Het is gewoon niet houdbaar om het allemaal voor mezelf te houden 🙂

Vanuit dit verlangen om te delen creëerde ik nu een plek voor anderen, waar ook jij op een speelse, eenvoudige, laagdrempelige, vrolijke manier weer in contact mag komen met je eigen verborgen krachten, verlangens en het vrolijke kind in jou!

Op deze plek waar het onzichtbare weer zichtbaar mag worden neem ik je graag mee als toeschouwer in mijn eigen belevingswereld.

Het is een interactieve reis, waar ook jij vrij bent om te proeven van een andere kijk op je lichaam, je gevoelens, je gedachten, het bewustzijn, energie, magie, KRACHT, gedachtekracht, creatiekracht,…

Op zachte liefdevolle manier zelf bepalen op welke manier je wenst aanwezig te zijn op deze plek: vanop de zijlijn toekijkend, participerend, experimenterend, grensverleggend… jij kiest…

Ik zorg er van mijn kant voor dat dit een veilige plek mag zijn voor jou, waar je helemaal jezelf mag zijn en je er op mag vertrouwen dat wat er hier gedeeld wordt ook op de besloten facebookpagina blijft. Bovendien is het mijn belofte aan jou om ook de energie hier zo passend mogelijk te houden, zacht, speels, liefdevol, magisch, vrolijk, licht,…en tegelijkertijd krachtig!

De ideale krachtplek om je in onder te dompelen om even te ontladen van de dag of weer op te laden met nieuwe energie.

De ideale uitvalsbasis voor jouw eigen avontuur, je eigen ontdekkingsreis naar de kracht en andere verborgen schatten in jezelf!

Life is Magic, live your dreams…

liefs Jana

 

Wil je graag meegenieten van deze creatie? Maak je nu eenvoudig en gratis lid via deze link