PRACTISE WHAT YOU PREACH…

Ik heb het zo vaak over bewust schaduwen opmerken en transformeren en over bewuste keuzes maken naar je hart toe…

Ik deel graag dit persoonlijke proces met jou, ter inspiratie en omdat er ook belangrijke info voor jou in zit.

🙏

Levenslessen, groei, bewustwording…
ze zitten in de kleine en grote dingen van het leven, overal waar je kijkt…

Een leven lang…

Telkens een laagje dieper, een ander aspect een andere onderdeel,…

We zijn immers evoluerende wezens

🙏

De dingen die gebeuren in mijn omgeving zijn een perfecte weerspiegeling van hoe ik met mezelf omga, wat ik over mezelf denk, van de mate waarin ik bewust omga met de waarde die ik bezit en deel met anderen.

Ze laten me zien in hoeverre ik echt het leven leef dat ik voor mezelf droomde…

🙏

Ik zou me kunnen ergeren aan t gedrag van anderen of mezelf, me een machteloos slachtoffer voelen in de situatie en de overtuiging voeden dat het leven nu eenmaal moeizaam hoort te gaan.

Ik kies er echter liever voor om me bewust te worden van wat ik aan t creëren ben met mijn gedachten, overtuigingen en de focus die ik leg…

🙏

Hoe lang ben ik me onbewust geweest van mijn eigen waarde…laat staan van degene die ik wens te delen met anderen.

Dat resulteerde uiteraard in een beperkt inkomen, mensen die mijlenver over mijn grens gingen op alle gebieden in mijn leven, mensen die discussiëren over de prijs, alles te duur vinden, een verschrikkelijk onbehaaglijk gevoel van mijn kant uit om überhaupt een fatsoenlijke prijs te vragen, vermoeidheid en andere symptomen van gebrek aan energie,…

🙏

Ik zette de laatste jaren heel wat bewuste stappen in de richting van mijn dromen… ingegeven door iets groters, dieper dan puur eigenbelang…

De drijfveer was telkens liefde, groei en ten dienste staan van een groter geheel…

De omgeving ging dus ook andere dingen terugspiegelen…
Zowel privé als zakelijk.
Mensen die wegvielen , anderen die beter matchten die erbij kwamen.
Meer energie
Meer inspiratie
Grotere groepen
Meer mensen die bereid waren om te investeren in zichzelf…

De puzzel gaat steeds meer kloppen…

🙏

Wat ik door de jaren heen wel leerde inzien is dat het een zichzelf steeds verdiepende beweging is, telkens meer laagjes die worden afgepeld, telkens nieuwe nuances die aan t licht komen. Telkens ik weer een nieuwe groeispurt maak op gelijk welk gebied worden er vaak als reactie heel wat oude boycottende systemen geactiveerd. Onbewust, automatisch…

Ze geven me de kans om nog wat onzichtbare splinters in mijn ziel te ontdekken en te verwijderen…

Het zijn onderandere de stemmetjes die me influisteren dat het allemaal zo belangrijk niet is, dat het al meer dan voldoende is zoals t nu is, dat er een grens ligt aan wat mogelijk is…

Als gevolg daarvan verslapt de focus met momenten, het bewust blijven van de droom, die dan ook weer minder voeding krijgt…

Gelukkig werd ik de laatste tijd geconfronteerd met een bewustwording van spiegels die ik niet altijd even prettig vind… nu weet ik ondertussen dat dat het zichtbare signaal is dat er nieuwe stappen gezet mogen worden!

Noem het een dieper level, een finetunen van…

🙏

Het uit zich momenteel privé in de vorm van mensen die onder hun schulden proberen uitkomen, zakelijk in mensen die afspraken maken en ze op t laatste moment annuleren ( áls ze al bellen), betalingen waar ik lang op moet wachten, mensen die op regelmatige basis telefonisch, via mail of Messenger advies vragen en nog nooit een betalende dienst van me afnamen, mensen die in groepen de aandacht naar zich toe trekken en hierdoor tijd energie en aandacht van anderen ontnemen…

Ik merkte het al een tijdje op, gelukkig niet frekwent, net daardoor vond ik het niet altijd nodig om in actie te komen, ik liet het over me heen gaan en focuste op andere dingen.

Nu zie ik dat de gemakzucht, het onwennige om kritiek te geven, de pleasende Jana die ook gewoon blij wordt van tevreden, gelukkige mensen en die liever geen gedoe wil 😉 en het toch nog steeds niet optimale gevoel van eigenwaarde hier toch nog steeds onder lagen…

Het deel in mij dat niet van verandering houdt ( ook al is het beter voor mij op lange termijn) is soms heel geslepen in het verzinnen van allerlei excuses.

Dat oeroud reptielenbrein, dat als je even niet bewust genoeg bent er voor zorgt dat het je gevangen houdt en groei en volledig in je kracht staan voorkomt.

🙏

De laatste tijd merkte ik op dat ik duidelijker een reactie van mijn lichaam voelde op deze gebeurtenissen die net iets frekwenter voorvielen op korte tijd… duidelijker dan anders, rijpend, wachtend op de spreekwoordelijke druppel 🙂

Uiteraard snap ik de drijfveer van de ander nog steeds, de behoefte achter het gedrag die wil bevredigd worden…
Alleen voelt het niet langer oké om het ten koste van mijn tijd, energie of financiële toestand te laten gaan, noch van dat van anderen waar ik op dat moment verantwoordelijk voor ben…

Niet vanuit frustratie, boosheid of een rebellerende ” Jeanne d’ Arc” energie… gewoon vanuit zachte kracht, zelfrespect en rust…

🙏

Als ik me de vraag stel :” Hoe wil ik t dan wel?”

Ik wil liefde, harmonie, gemak, overvloed en rust in mijn leven
Me omringen met mensen die mijn grenzen en die van anderen respecteren
Die bewust wíllen kiezen voor het nemen van hun eigen verantwoordelijkheid en die bereid zijn om er in te investeren
Mensen die bereid zijn om de waarde te zien en te betalen, desnoods in termijnen…maar wel van harte bereid zijn om te investeren in zichzelf, hun eigen welzijn en dus ook dat van mensen in hun omgeving!

Dit is waar ik mijn focus op wens te leggen… Dit is de droom die ik tot leven wil wekken als standaard…

Naast de mindset vraagt het ook wel wat actieve stappen.

Stappen waar ik mijn eigen medewerking bij nodig heb en soms ook die van anderen…

Mijn engagement voel ik nu ondertussen al en ik zet het om in stappen, ik vertrouw erop dat dat van de andere partijen ook volgt!

Concreet:

🌻Vanaf vandaag geef ik dus geen gratis advies of hulp meer telefonisch of per mail

🌻Uiteraard is iedereen welkom om een individuele afspraak te maken, degenen die laattijdig ( < 24 uur voor aanvang) of niet worden geannuleerd worden uit respect voor mij en jezelf wel volledig aangerekend vanaf heden

🌻Inschrijven voor cursussen kan ook nog op voorhand, maar de betaling ook.

🌻En last but not least zal vanaf september de prijs van normale individuele sessies 75 euro zijn voor anderhalf uur… langer kan tegen extra betaling.

De sessie van 65 euro voor een uur wordt afgeschaft… omdat in de praktijk blijkt dat 1.5 uur voor de meeste mensen ideaal is om het beste resultaat te behalen en ik graag optimale service bied.

Wie nog van het oude tarief wenst te genieten kan het nog de hele zomer lang!

🌻Voor wie t moeilijk betaalbaar is kan een termijnbetaling worden overeengekomen.Met heel veel plezier!

🌻De gratis info, inspiratie en triggers blijven net als nu beschikbaar op Facebook, mijn website en You Tube en zullen aangevuld blijven worden. Ik blijf er blij van worden om te geven en zal dat dus ook blijven doen, maar eerlijk verdeeld en gedoseerd…

🌻Deelnemen aan groepslessen betekent akkoord gaan met het respecteren van grenzen van anderen, daarom zullen levensverhalen, te uitgebreide voorbeelden en verwijzingen naar eigen processen liefdevol worden begrensd en ook hier is dan een privésessie uiteraard mogelijk!

🙏

Om mijn leven helemaal te omarmen en de droom die voorbestemd is om geleefd te worden ook echt vorm te geven is t belangrijk dat ik me bewust blijf van mijn verantwoordelijkheid, mijn focus, mijn gedachten, gevoelens en daden…

En deze in één lijn te laten zijn met deze droom…

Bewust zijn in het NU, nog meer…

Om tijdig bij te sturen waar en wanneer nodig en in de mate van mogelijk op dit moment.

Vallen en weer opstaan! Nog meer zichtbaar maken wat eerst onzichtbaar was.

Telkens opnieuw!

Dat is waar bewust en ten volle leven om draait…

Zou het niet mooi zijn als we met z’n allen het leven zouden leven dat voor ons bestemd is!?!

Liefs

Jana

 

Wil jij graag anders met je gedachten en gevoelens om leren gaan?

https://janaschoefs.com/van-gepieker-naar-gerust-en-bewust-leven-7/