Mijn stem en mijn waarheid spreken waren altijd al een beladen thema in mijn leven. Enerzijds een enorm verlangen om mijn stem te laten horen en anderzijds telkens weer die rem.

” Het wordt tijd dat je je stem weer gebruikt!”
” Je stem is een geschenk”
” Spreek toch gewoon je eigen waarheid”
 
Wat kreeg ik die boodschap de laatste jaren vaak, via verschillende wegen.
Diep vanbinnen weet ik ook al wel langer dat er iets met die stem is…
Ik babbel al perfect sinds mijn tweede en ging vaak al zingend door het leven.
Zingen en mijn liefdevolle waarheid delen gaf me vrijheid, vreugde en rust. Tot ik gevoelig werd aan de commentaar van anderen en besloot om maar weer te zwijgen.
Ik ging wat mij vreugde gaf afsluiten, omdat ik me liet verblinden door de wereld om me heen, die me deed twijfelen, vergelijken, op zoek gaan naar perfectie,… en die uiteindelijk ook alleen maar spiegelde wat er als grootste angst in mij leefde: ” angst om verstoten  te worden, er niet bij te horen, niet goed genoeg te zijn,… Ook wel eens de fameuze brandstapelangst genoemd “

RUSTGEVENDE ENERGIE
 
’t Is pas sinds ik mijn stem gebruik om mensen te begeleiden naar ontspanning toe, dat ik weer opmerkte dat er ook een ander aspectje was dat ik niet dadelijk kon verklaren. Mensen ervaren het als een rustgevende stem, een gevoel van koestering en veiligheid dat wordt gecreëerd door mijn stemgeluid.
Het viel me de laatste jaren zelfs op dat ik mezelf ” tot rust” babbelde, gewoon door mijn eigen stem te horen.
Ik had ook al langer het gevoel dat er precies een soort parallelle energetische informatieoverdracht is, die eigenlijk bijna niets met de woorden te maken heeft die ik zeg, wel met de trilling die eronder ligt. Ik ervoer ook al vaker dat woorden vaak tekort schieten en soms ” beperkend en verwarrend” zijn en dat t allemaal nog veel makkelijker zou kunnen.
Rechtsreeks doordringen tot de kern, zonder te verdwalen in het doemdenkende, alles-kapot-redenerende brein.
Ik werk al jaren met energie en toch is de combinatie mét klanken nog anders,…, dieper, doordringender, krachtiger.
 
ENERGIEOVERDRACHT VIA KLANKEN
 
Ik vertelde al eens eerder dat een aantal jaren geleden plots ” klanken” ging maken. Trillingsfrekwenties en stemvolumes en – buigingen die ik niet “kende” en toch “herkende” en waar ik van voelde dat ze “iets” met me deden. Het voelde als een poort die open ging langs waar er gigantisch veel energie door mijn lichaam stroomde en die me op 1 of andere manier dieper in mijn lichaam hielp landen.
Sommige klanken brachten emoties teweeg, anderen voelden eerder rustgevend, nog anderen werden begeleid met heel veel beelden en informatie en creatieve ideëen,…
 
Deze geluiden die soms gewoon zuivere klanken waren en andere momenten eerder leken op één of ander oergezang, kwamen in t begin enkel als ik alleen thuis was. Vaak ook net voor of tijdens meditatie of op momenten dat ik me down voelde, dan brachten ze troost en de inzichten die ik nodig had.
 
Een tijdje geleden kwamen ze tot mijn grote verbazing ook plotseling naar buiten in het nabijzijn van andere mensen in de praktijk.
En die klanken bleken een impact te hebben op wat deze mensen voelden en het “deed iets” met hen.
 
Ik hoor mezelf op die momenten de meest vreemde klankcombinaties maken, soms klinkt het als gezang, soms gewoon heldere klanken, soms lijkt het 1 of ander bizar taaltje (volgens feedback die ik van anderen kreeg klinkt het soms indiaans, soms als een oeroude taal, soms als informatie uit de bron zelf, soms als een muziekinstrument, een engelenkoor,… ) Ik weet nooit op voorhand welke klanken er komen gaan of kan ook nooit voorzien welk effect het heeft op de persoon die bij me is, maar ik kan niet langer blijven negeren dat het wel degelijk impact heeft.

HET EGO WIL LIEVER VERZWIJGEN
 
Wat heeft mijn ego op volle toeren gedraaid de laatste tijd!
Mijn intuïtie of innerlijke stem die me vertelt dat het tijd is om dit register nu helemaal open te trekken, het leven dat me daarin probeert te ondersteunen door me de laatste maanden situaties en mensen op mijn pad te sturen in de praktijk, waarbij de klanken rijkelijk vloeiden en ik heel wat verbazende feedback mocht ontvangen van mensen.
 En tegelijkertijd is er dat relativerende stemmetje in mijn hoofd, gestuurd door angst voor afwijzing, teleurstelling: “Wat denk je wel dat je aan t doen bent?”, ” Je verbeeldt je dit allemaal maar”, “Wat gaan de mensen nu weer over je denken”, ” Wat als je faalt?”
Oude beperkende overtuigingen, angsten, pijnen, ze waren weer even allemaal van de partij. Bijna een fulltime job om me bewust te blijven van wat nu de realiteit is en wat ik weer even herbeleef…
Want het is wel heel duidelijk dat het geen reële angsten zijn, ik kan zo de link zien met eerdere voorvallen waar ik me uitgelachen of afgewezen of onbegrepen voelde terwijl ik het allemaal zo goed bedoelde. Veel ervaringen uit mijn kindertijd, maar ook mijn pubertijd, mijn volwassen leven, zelfs vorige levens, ook overtuigingen van mijn ouders, vrienden, partners, leraars,… die allemaal hun stempel hadden nagelaten, ze kwamen één voor één weer even aan de alarmbel trekken.
  
Het angststemmetje wilde meer zekerheid voelen… ik was bereid om daar voor open te staan
en het leven reageerde…
Nog meer mensen met nog meer feedback, verschillende contexten waar het opeens “plots gebeurde”, “toevallig” terecht komen in webinars waar ik anderen zag doen wat ik deed, eindelijk de moed voelen om eens te googelen naar “lightlanguage” en met tranen van herkenning te beseffen dat dit echt wel een onderdeel is van wat ik hier als ziel wil komen doen op aarde…

VOORZICHTIGE GEWENNING

Ik weet ondertussen dat als die oude angsten toeslaan, het helemaal geen zin heeft om ze te verdringen, weg te redeneren of mezelf over de streep te sleuren met mijn wil,… dat maakt het alleen maar erger!
Wat wel helpt is luisteren naar wat de angst me wil komen vertellen en op zoek gaan en open staan voor manieren die me meer veiligheid, vertrouwen en rust geven zodat de stap minder eng lijkt.
Voorzichtig het ego laten wennen aan de optie dat het helemaal niet zo gevaarlijk hoeft te zijn dan het in eerste instantie zou denken 😉
GROEIPIJNEN
 
Ik deel ook heel bewust dit proces met jou, omdat ik weet dat elke stap die we zetten in de richting van ons hart en die als spannend wordt ervaren door het ego (dat ons alleen maar wil beschermen tegen gevaar), een hele strijd met zich mee kan brengen. Ik noem het de laatste tijd ook wel eens gewoon groeipijnen. Ongeacht waar het precies om draait, of het nu is een stap zetten in of uit een relatie, een jobkeuze, of een stap zetten waarbij je mogelijk als ” anders” wordt gezien,… het maakt niet uit.
Ik weet ook dat er op dit moment heel wat zielen zijn die zich opeens bepaalde dingen beginnen te herinneren, die enerzijds de drang voelen om dingen in de wereld te zetten omdat het zo “passend” voelt en anderzijds verlammen bij de gedachte om het ook echt te doen.
Er heerst nog zoveel taboe op alles wat we niet kunnen zien en vastpakken en toch zit er net op dat domein zoveel waardevols! Het leren ervaren van die niet zichtbare wereld is zo kostbaar in het bewustwordingsproces.
En om vanuit vertrouwen en vreugde te leven is dat bewust-zijn een basisvoorwaarde.
 
Daarom heb ik voor jou een geschenkje!
Wil je graag een kort geluidsfragmentje ontvangen, om even te proeven van 1 facet van deze klanken. Via deze link kan je een gratis kort fragmentje aanvragen. 
Dit fragment helpt je contact maken met je diepste kern, het schept veiligheid en troost, het helpt je welkom voelen hier op aarde!
 
Of wil jij misschien liever in levende lijve komen ervaren wat deze ontspannende healingsvorm voor jou kan betekenen?
De ganse maand november kan je aan kennismakingstarief (30 euro ipv 50 euro) een individuele helende klankhealingsessie komen ervaren in de praktijk.
Het klankbad brengt je de trilling die je op dit moment in je leven nodig hebt om de volgende stap naar je hart te zetten en je rol als bewuste creator van je leven weer op te nemen… meer ontspannen en nog bewuster !
Zodat je weer mag herinneren dat het nooit de bedoeling was om hier te “overleven” en dat het je diepste zielenwens is om maximaal te genieten van het leven dat het beste bij je past!
Heb je interesse? Contacteer me dan via info@janaschoefs.be
Life is magic, live your dreams.
Liefs
Jana