Spirituele faalangst, een woord dat ik geplakt heb op het fenomeen dat ik jarenlang bij mezelf en anderen observeerde. De angst om te schaden en geschaad te worden, als reactie op een eigen handeling en anderzijds de angst om teleurgesteld te worden als dat diepere weten, dat je zoveel grootser bent dan je ooit verteld werd, misschien toch wel eens niet waar zou zijn of jij de verwachtingen die erdoor gewekt worden niet zou kunnen waarmaken…    

Je kan pas falen, als je gelooft dat je fouten ” slecht” zouden zijn…    

Is een fout wel fout?    

Wie zich bewust gaat richten op “bewustwording” en spirituele groei, komt vroeg of laat de begrippen ” wet van aantrekking”, ” spiegels”, ego en “hogere zelf” of ” innerlijke kind healing” tegen.   

Ze kunnen een oneindige wereld van groei en bevrijding voor je openen of ze kunnen je nog meer het gevoel geven van vast te lopen in je leven.
De valkuil van spiritualiteit is dat het uitermate bevredigend kan voelen om bepaalde nieuwe kennis te vergaren en dat er vanuit die bevrediging wel eens vergeten wordt dat er ook echt wel heel bewuste stappen vereist zijn om ook de resultaten die je wenst te zien verschijnen.  

En dat hoe geëvolueerd je ook bent of wenst te zijn, je bovenal mens blijft zolang je in dit aardse jasje zit… je zal dus regelmatig ervaringen blijven hebben, die je misschien niet dadelijk als aangenaam ervaart.   

Ego of hoger bewustzijn?    

Wat ik in mijn eigen leven en in vele levens van mensen om me heen vooral opmerk als een minder helpend nevenverschijnsel van spirituele groei, is dat er vaak mee omgegaan wordt op een mentale manier, de controlemanier, de egomanier die je eigenlijk zo graag wenst te overstijgen.    

Je kan manifesteren uit je ego óf je hogere bewustzijn, je kan handelen vanuit angst of liefde, je kan denken in tekort of overvloed, je kan je groeiproces bekijken als strijd of als spel…    

Spirituele groei, zonder écht in liefde naar je aardse menszijn te kijken brengt je verder van huis dan je zou denken…    

Spiritualiteit krijgt pas waarde…  

Ken je het gezegde: “spiritualiteit krijgt pas waarde als ze geleefd wordt op aarde”?  

Je aardse bestaan met al haar successen en tegenslagen, je karakter met zijn zonne- en schaduwkanten, je aangename emoties en de onaangename, je aangename gedachten en je onaangename, je verleden, je heden en je toekomst, alle gedragingen, alle ervaringen,… ze zijn allen van onschatbare waarde.   

Het is nooit de bedoeling geweest om dingen te onderdrukken of proberen te vermijden, het is een kwestie van dingen écht te leren kennen en ermee om te leren gaan.
Informatie vergaren en van daaruit bewuste keuzes maken.    

Wereldreiziger    

Een wereldreiziger die de bestemming belangrijker vindt dan zijn kompas, dreigt serieus verloren te lopen…
Je intuitie, inzichten verkregen via meditatie, verlangens en passies maken het doel helder, maar je hebt wel degelijk een kompas nodig om te kunnen weten of je op route bent.
Hoe perfect je je route uitstippelt, soms veranderen uiterlijke aangrijpingspunten, soms ben je als mens afgeleid, soms liggen er nieuwe, onverwachte obstakels op de weg, soms stormt het waardoor je even je oriëntatie kwijt bent…
Op die momenten is een kompas cruciaal, jouw kompas zit in jou: jouw gevoelens, gedachten, fysieke gewaarwordingen,…   

Jouw kompas is zichtbaar in de spiegels om je heen: gedrag van anderen, situaties die je aantrok,… 

Je kompas leren lezen is bewust leren omspringen met de informatie die je dagelijks krijgt in en om je heen. Er van wegkijken, overanalyseren, onderdrukken of veroordelen, zal je verkeerde interpretaties bezorgen.  

Bewustzijn is een fulltime levensstijl, geen hobby  

Maar af en toe bewust zijn, wanneer het je past en wanneer het je bevalt wat je ziet, zal je alleen maar helpen verdwalen.
Het is echt niet de bedoeling om alleen maar dagen te mediteren en van de ene cursus naar de andere te hoppen, je gedachten onder controle proberen te houden en er een positieve draai aan te geven, je gevoelens te onderdrukken of te doen alsof je iets voelt wat je niet voelt, jezelf de schuld te gaan geven van wat er om je heen gebeurt,…  

Voorbij juist en fout   

Zolang je in juist of fout denkt, handel je vanuit je ego, zo simpel is het.
Zolang jij spiritualiteit, eenvoud, zelfkastijding, onthouding, sober leven,… beter vindt dan aardse geneugten, gemak, overvloed, rijkdom, zelfliefde, gemak, comfort,… zit je midden in een egoval, het zal je nooit of te nimmer de voldoening of rust geven waar je zo naar verlangt, in tegendeel.
 

Het zal je strijd brengen, irritatie, jaloezie, oordeel, angst, verdriet, pijn, het gevoel van machteloos te staan en overgeleverd te zijn aan een oneerlijke wereld. 

De eeuwenoude zielenwonde en de wonden van je innerlijke kind worden alleen maar gevoed om deze manier.
Je blijft jezelf de boodschap geven niet af te zijn, niet heel te zijn, niet goed genoeg te zijn, voorwaardelijk geliefd te zijn. 

Dan ben ik nog de schuld en schaamte vergeten, die je ongetwijfeld regelmatig zal opmerken als je weer eens geconfronteerd wordt met je eigen imperfectie en de tegenstrijdigheden tussen wat jij als ” waarde” ziet en je eigen gedrag of onderdrukte verlangens. 

Bovenal mens-zijn  

Zolang jij je ware menselijke aard ontkent en erboven probeert te staan, zal je voeden wat je net zo probeert te ontlopen.
Het pad naar de hel is bezaaid met goede intenties en eeuwenoude misvattingen.
 

De wet van aantrekking werkt continu, ze is onfeilbaar, ze is 24 /24 actief en wacht niet af of jij uit bewustzijn of onbewust creëert.

Het brengt je exact wat jij gevraagd hebt… bewust of onbewust. 

Echt leren werken met de wet van aantrekking is weer dankbaar durven zien wat je creëerde als ongewenste effecten en deze benutten om steeds helderder te krijgen wat je nu wél bewust wenst te creëren… 

Zielsdiep mens-zijn 

“Zielsdiep mens- zijn” is het totaalplaatje weer durven zien en álle aspecten de waarde gunnen die ze hebben.
Echt van jezelf leren houden in je totaliteit, zal je helpen om de connectie met aarde zn universum te verdiepen,… van daaruit wordt het zoveel makkelijker om te handelen en creëren vanuit je hogere bewustzijn, dat eenheid brengt en is…
  

In de ledengroep ” ZIELSDIEP MENS- ZIJN” krijg je liefdevolle prikkels in een voedende omgeving om je menszijn en spirituele aard weer beiden evenzeer naar waarde te schatten zodat jouw ziel in steeds grotere mate mag indalen hier op aarde. 

Jij bent bewustzijn
Jij bent liefde
Jij bent alles wat je ooit verlangde en zal verlangen… 

Ik creëer graag voor jou de omgeving waar je daar weer bewust mee aan de slag mag gaan.

 

 

 

 

 

 

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe ledenpagina

Groeien doen we samen… zielsdiep mens-zijn is een geschenk