Schuld versus verantwoordelijkheid nemen…
Misschien wel één van mijn pittigste lessen in bewust mens-zijn.
Hoe makkelijk is het om te gaan denken in termen van “schuld” als er dingen anders lopen dan gewenst.
Het is de schuld van de ander, de situatie, jezelf dat iets zus of zo is…

Schuldig of niet?

Het focussen op die “schuld” brengt een vreemd fenomeen op gang, de ene probeert het stokje door te schuiven naar de ander, want zeg nu eerlijk wie krijgt er graag ” de schuld”…
En terwijl er druk estafette gespeeld wordt rent men niet alleen weg van de ander, ook van zichzelf en de eigen verantwoordelijkheid om leiderschap op te nemen voor het eigen leven.
Wat als de dingen gewoon gezien mogen worden als een ” observatie”, ” een ervaring”, een gebeurtenis die al dan niet de resultaten oplevert die verwacht of gehoopt werden?
Wat als er gewoon eenvoudigweg in die heldere spiegel gekeken mag worden en je de KEUZE kan maken om het vanaf hier anders te doen…?

Wat wil de spiegel jou laten zien?

Misschien met wat meer vertrouwen in je leven staan.
Misschien nu eindelijk die stappen zetten, die je al zo lang wilde zetten, maar uit gewoonte en angst er voor koos om je te verschuilen achter de kritiek of het gedrag van de ander, de ballast uit het verleden.
Misschien je eigen angst, boosheid, verdriet erkennen.
Of je eigen verlangen naar datgene waar de ander zo rijkelijk mee te koop loopt.
Misschien is t vooral een uitnodiging om met meer zachtheid naar je eigen feilbaarheid te kijken en steeds meer te kiezen voor ” echtheid” ipv perfectie.
Wat als er een wet zou bestaan, even krachtig en onomzeilbaar als de zwaartekracht… namelijk de wet van aantrekking?
Een wetmatigheid die continu werkt of je je er al bewust van bent of niet…
Een kracht die er voor zorgt dat je als een magneet naar je toetrekt wat je uitstraalt… die als de geest in de lamp al je wensen vervult en geen rekening houdt met of je je bewust bent van wat je nu eigenlijk besteld hebt.

De kracht van de spiegel

Stel nu eens dat de beste manier om te weten te komen wat je bestelde die spiegel is…
Bevalt het spiegelbeeld? Mooi dan ben je goed op dreef om te bestellen wat er bij je past…
Bevalt het je niet?
Gun jezelf dan om te beginnen deze ene keer eens de kans om eerst even echt in de spiegel te kijken voor je de schuld in de schoenen van de spiegel schuift…
En jezelf even heel eerlijk de vraag te stellen: ” Welke overtuiging, verwachting, oordeel, verborgen pijn in mij maakt dat ik deze realiteit nu voorgeschoteld krijg…”

Al doende leren

Als iemand die zichzelf jaren lang de meest destructieve situaties, teleurstellingen, beproevingen op haar pad getoverd heeft vanuit deze onbewuste overtuigingen en verwachtingen kan ik je het warm aanbevelen om jezelf deze prachtkans te gunnen…
Je bevrijdt niet alleen jezelf van de onzichtbare ketens die je het schijnbeeld gaven van ” machteloos en onvrij” te zijn, je helpt bovendien ook de wereld een klein beetje lichter kleuren…
Wees de verandering die je wil zien in de wereld….
Een spiegelbeeld kan alleen maar tonen wat er weerspiegeld wordt…

Ben jij klaar voor een leven waar spiegels je bondgenoot zijn?

Wil jij graag groeien in jouw manier van omgaan met je zelf, je leven en vooral de spiegels die je dagelijks geboden worden?
Het is één van de vele onderwerpen waar we op een ontspannen doch bewuste en liefdevolle manier mee aan de slag gaan in de ledengroep “Zielsdiep mens-zijn”.
Ben je klaar om het stuur weer te claimen in jouw leven?
Kijk voor meer info vrijblijvend in onderstaande link.