Ongeacht de boodschap die jij ooit kreeg in je kindertijd over jouw dromen, je verlangens, je doelen die je zo graag wilde bereiken in je leven, ze zullen niet zomaar verdwijnen voordat je er iets mee doet!
 
Hoe vaak je ook de boodschap kreeg dat je niet goed genoeg was,
een dromer was,
nog te jong was voor,
niet geschikt voor,
te gulzig om,
te ongeduldig om,
te klein, te groot, te dik, te dun, te sterk, te slap om,
 

Jij bent uniek

Die verlangens die daar geleefd wilden worden zaten er niet zomaar voor de lol.
Dat succes dat jij wilde ervaren, die vrijheid, dat vertrouwen, die voldoening van slagen, die vreugde, die creaties,… ze wilden echt door jou geleefd worden! ( in exact diezelfde vorm zoals je het voor je zag of in een nog beter passende vorm die je exact hetzelfde gevoel/winst zou opleveren)
 
Omdat ze je in staat stellen om te groeien, om dingen te ervaren die je ziel nog nooit eerder ervaren heeft, die misschien zelfs niemand in je familie of omgeving ooit zo ervaren heeft,…
 
Ze zijn niet onrealistisch, te veel gevraagd, gulzig, misplaatst, te hoog gegrepen,… je zou ze zelfs niet kunnen verzinnen als het niet mogelijk zou zijn om ze ook echt daadwerkelijk te kunnen en mogen ervaren.
Jij bent uniek en hebt je eigen unieke programma uit te werken hier op aarde.
 

Waarom lukt het dan soms niet?

Waarom lukt het dan soms niet om die dromen echt te realiseren?
Omdat er in ieder van ons onmetelijk veel boycot mechanismes aanwezig zijn, die o.a. gevoed werden door ervaringen uit het verleden of kritiek die je als kind geïnterpreteerd hebt als een bewijs dat je het aan het verkeerde eind hebt.
 
“Het is maar aan een paar enkelingen gegund!”
“Je moet gewoon geluk hebben in je leven ( en in onze familie komt dat nu eenmaal niet voor),…”,
je kan misschien zelf ook nog wel een hele resem excuses bedenken waarom je best je dromen laat varen, want je zag het iemand van dichtbij nog nooit eerder voordoen…
 
Nu heb ik het over de grootsere dromen in het leven, maar zelfs de kleinste, meest eenvoudige, die net een beetje buiten de lijntjes kleuren van wat er je ooit werd voorgeleefd, lopen het risico om in de frigo terecht te komen om daar te blijven liggen tot je laatste dag hier op aarde, gewoon omdat je ze geen bestaansrecht gaf.
 
Angst voor teleurstelling
angst voor afwijzing
angst voor falen
angst voor pijn
angst voor reacties van anderen
angst om iets te verliezen
angst om je te vergissen,
….
 

Wat gebeurt er met energie die je onderdrukt?

 
Heb je er ooit bij stil gestaan wat er gebeurt met die dromen en impulsen die je onderdrukt in jezelf?
Ze lijken misschien te verdwijnen, maar is dat zo?
 
Waar denk je dat jouw jaloezie vandaan komt?
Of de teleurstelling die je soms voelt in jezelf of je medemens?
Je strengheid naar jezelf toe?
Je drang om dingen onder controle te houden en continu in actie te blijven zodat je maar niet hoeft te voelen?
de strijden die je levert?
De momenten waarop je liever van deze aardbol zou willen verdwijnen?
Het onverklaarbare verdriet, boosheid, angsten,…?
Je terugkerende dromen?
De spijt, schaamte, schuldgevoelens?
De onvrede en ontevredenheid die je voelt over je huidige toestand in je leven?
Het gebrek aan vertrouwen?
 
moet ik nog even verder gaan?
 

Jij hebt altijd een keuze

 
Alles wat je onderdrukt, vindt vroeg of laat zijn weg weer naar buiten…
Ofwel gebruik je de kracht, de passie, de energie die door je heen stroomt om te creëren waar je echt naar verlangt.
Ofwel ga je die krachtige energie onderdrukken en zal ze zich op minder aangename manieren in je leven gaan aandienen.
Jij hebt altijd de keuze…
 
Denk je nu echt dat je ECHT trots en fierheid over jezelf kan ervaren zolang je diep vanbinnen weet dat je ver onder je niveau speelt? Je nog niet half leeft wat je zo graag wenst te ervaren in je leven?
 
Misschien heb je jezelf in het verleden daar al meermaals voor op het matje geroepen en het bestempeld als gulzigheid, als iets wat ongehoord en slecht is en je dus best zo snel mogelijk dient te laten varen als je een ” goed mens” wil zijn?
 

De erfenis van het brave kind

Want is dat niet wat je ooit als kind leerde?
Een “braaf” kind is tevreden met wat het heeft, is zeker niet gulzig, doet wat het van hem of haar gevraagd wordt en liefst nog zo perfect mogelijk en NU, want als alle eisen zijn voldaan krijg je misschien wel die goede punten, die erkenning, die bevestiging dat je waardevol bent. Maar o wee als je de gewenste resultaten niet behaald! Dan ben je te lui geweest, of te dom, heb je niet goed opgelet, had je meer uitleg moeten vragen, ben je te traag, te dromerig, te… niet passend in het plaatje.
 
Wat als…
het nooit de bedoeling is geweest dat jij in het plaatje past?
 
Wat als…
jij hier bent, net zoals ieder ander mens om dat plaatje te vervolledigen, aan te passen, in waarde te doen stijgen, op een niveau te brengen dat eigen is aan deze nieuwe tijd?
 
Als groei niet belangrijk zou zijn, hadden we nu nog evenzeer lekker gezellig in onze grot vuur kunnen zitten maken door stenen tegen elkaar te slaan …
 
Toch?
 

Grenzen verleggen

“Maar groei is zo spannend”,
” ik heb het nog nooit eerder gedaan” ,
” het lijkt zo moeilijk”,
” misschien mislukt het wel”,…
 
Zouden dit de gedachten zijn die een volwassen persoon, die zich volledig bewust is van zijn eigen waarde, die voldoende van zichzelf houdt om risico’s te durven nemen door trouw te zijn aan zichzelf denkt?
 
OF
 
Zouden dit de gedachten zijn van het gekwetste, onzekere, bange, ongehoorde kind in die volwassene, dat misschien net een beetje TE goed was in braaf zijn, aanpassen, tevreden zijn met kruimels, zwijgen en slikken, geloven wat een ander als waarheid heeft opgedrongen, willen pleasen en erkenning oogsten van de omgeving?
 

Wat er kan gebeuren met wat je onderdrukt

Zal ik je nog eens iets anders vertellen?
Als je dat kleine kind niet aanhoort en het de kans geeft om spelenderwijs die ervaringen op te leren doen waar het zo naar verlangt, zal het zijn of haar wereldbeeld zo heftig kleuren dat het ECHT gaat geloven dat de wereld slecht is, onveilig, niet te vertrouwen, te bestrijden, te mijden of te veroordelen is,…
herkenbaar?
 
Voor mij alleszins wel!
 
Wat ben ik dankbaar dat ik er jaren geleden voor koos om dat kind in mij weer te leren omarmen.
Om haar te leren kennen, met haar angsten, kwaliteiten, onderdrukte gevoelens, beperkende overtuigingen, onjuiste verwachtingspatronen, oordelen over zichzelf en de wereld,…
 

Het geschenk van het innerlijke kind

Wat heeft ze me al veel geleerd.
Wat hebben samen al heel wat dingen mogen ontdekken, leren, creëren, die we nog nooit eerder deden.
Die een ander ons zelfs nooit voor deed.
Die door de omgeving meestal niet eens werden begrepen.
Die op sommige momenten tot onmiddellijk succes leidden en andere momenten ons plat op de grond deed belanden, met de krachtige ervaring dat de wereld niet verging en dat we er rijker en krachtiger dan ooit weer onze plannen konden door bijstellen en verbeteren.
 

Ook jij kan dit ervaren!

 
Dat kind en ik, wij samen, hand in hand,
zorgen ervoor dat er vanaf maandag 10 januari een veilige bedding ontstaat voor jou,
 
Voor diegene, die klaar is om de relatie met het kind in zichzelf weer serieus te nemen.
 
Er is geen sprake van strengheid, van dwang van straffen of belonen,
er is enorm veel liefde, begrip, aanmoediging, zachtheid, geduld, speelsheid, erkenning, herkenning, steun, veiligheid, vertrouwen,… en nog zoveel meer andere ingrediënten die de meeste innerlijke kinderen in het verleden, door omstandigheden, niet altijd in overvloed hebben kunnen ontvangen.
 
Wat ik vooral met deze helende ervaring wil aanbieden is dat jij je NU weer kan en mag herinneren hoe je zelf in staat bent om je alle missing links, die je nodig hebt om ECHT het leven te leiden waarvoor je geboren bent, aan jezelf kan geven.
 
Jij mag je nu weer herinneren hoe je op dit moment, ongeacht wat er ooit wel of niet gebeurde in je verleden, die persoon voor jezelf kan zijn en die rol naar jezelf toe kan spelen die je misschien al je hele leven tevergeefs bleef zoeken in de ander.
 
Wat denk je?
Ben je er klaar voor?
Lees hier meer over deze levensveranderende online cursus en schrijf je nu nog in zodat ook jij kan meegenieten van de extra bonus die ik er deze keer voor jou bij heb gedaan!