Dankbaarheid is een superpower en nog niet zo’n kleintje ook!

Er bestaan zoveel gradaties in om te ervaren, maar zelfs de meest eenvoudige laag van tevreden zijn of erkentelijk zijn voor iets of iemand in je leven doen de energie al gigantisch verhogen in jou.

Jezelf trainen op het weer ECHT bewust ervaren van dankbaarheid voor wat er je pad kruist in je leven is een investering die goud waard is.
Voor jou EN voor de wereld om je heen.

Dankbaarheid verdwijnt soms even op de achtergrond

Hoe makkelijk wordt iets als vanzelfsprekend genomen en beseffen we de volle waarde van het geschenk van het leven niet meer ten volle.

Het is zo verleidelijk om door de beslommeringen van elke dag te verdwalen in een opeenstapeling van kleine ergernissen, ontevredenheid over die dingen die niet naar wens verlopen, een gevoel van tekort gedaan worden en doen, een gevoel van niet goed genoeg zijn of genoeg hebben, een onvrede die je influistert dat iets anders hoort te zijn dan het nu is en je pas je geluk zal ervaren als er aan al de voorwaarden is voldaan.

Het is zo makkelijk om te belanden in een straatje van onvrede als er onbewust vergeleken wordt met anderen die het beter voor elkaar lijken te hebben, meer ervaren van wat jij nu lijkt te missen, groter, slimmer, krachtiger, machtiger, rijker, succesvoller, geliefder, gelukkiger lijken te zijn.

Het groene gras aan de overkant fenomeen.

Het is zo menselijk om de onmacht en verwarring die je voelt in situaties die je als een uitdaging ervaart te ervaren als een ” bewijs” van jouw penibele situatie waar je machteloos in verzeild bent geraakt en wie weet wel nooit meer uit geraakt, tenzij er iets buiten je je komt redden of je gratie verleent.Het is zo makkelijk om dat grijze vlekje in de situatie, relatie met de ander, … alles grijs en zwart te doen kleuren, zodat je voordat je ’t weet op een donkere plek lijkt te zijn beland.

Dankbaarheid is ook overal weer terug te vinden

Hoe zou het zijn als je in staat zou zijn om in die grijze massa de kleurrijke stipjes weer op te kunnen merken?
Hoe zou het zijn om onder de teleurstelling, de dankbaarheid voor het zichtbaar worden van diepere behoeften te herkennen?

Hoe zou het zijn als je naast elk punt waar je onvrede over voelt iets zou kunnen vinden waar je dankbaar om bent?

Hoe zou het zijn als het besef van een gemis op eender welk moment mag leiden naar een diepe dankbaarheid voor het zichtbaar geworden verlangen?

Hoe zou het zijn als je de onvrede kan bedanken om je bewust te maken van iets ( gevoel dat iets je geeft) wat je graag meer zou willen ervaren in je leven?
Hoe zou het zijn als je het gemis zou mogen zien als een aanmoediging om open te staan voor andere opties waarop dat gevoel wel vaker in je leven zou kunnen zijn?

Hoe zou het zijn als je dankbaar gebruik zou maken van je verbeeldingskracht die in staat is om je NU dat gevoel te laten ervaren?
Hoe zou het zijn als je dat moment van onvrede dankbaar aanvaart als signaal dat je je kracht weggegeven hebt aan de situatie en je ze NU weer terug op mag eisen?

Hoe zou het zijn als je vanuit dankbaarheid stappen gaat zetten die je dankbaarheid en gewenste gevoel vergroten?

Hoe zou het zijn om op momenten dat het even niet zo fijn loopt tussen jou en de ander, je focus even te richten op waar je wel dankbaar om bent in de ander, de situatie, je relatie?

Hoe zou het zijn als je lijstje met minpunten geflankeerd mag worden door een minstens evenlang lijstje van dankbaarheden?

Is het niet zo dat er ALTIJD wel ergens iets is om dankbaar om te zijn?

Een straaltje zon
een warme glimlach
een mooie bloem
een lief gebaar
een fijn gesprek
de liefde in de ogen van de ander
die kleine vooruitgang
het feit dat je ademt…

Waar ben jij NU dankbaar om?

Kan je de dankbaarheid écht voelen?

Kan je haar tot in je kleinste poriën opdrinken?

Kan je de volumeknop even krachtig opendraaien en jezelf marineren in die dankbaarheid?

Zodat ze je in staat stelt om met de bril van dankbaarheid te kijken naar wat er in je leven leeft en ze alleen maar groter kan worden en je steeds meer dingen kan ontdekken om dankbaar om te zijn.

Het leven is bedoeld als geschenk, het dankbaar ontvangen en ten volle leven binnen de mogelijkheden die iedere situatie en levensfase je biedt is een rijkdom die onbetaalbaar is!

Wie er voor kiest om zo veel mogelijk de dankbaarheden te tellen ondanks de pijn , ongemakken, onrust, verdriet, angst,… geeft zichzelf het geschenk van de eigen kracht weer terug!

Oefening baart kunst

Ik kan je alvast bekennen dat ik hier zelf nog steeds heel bewust op mag oefenen elke dag

Ik ben me er heel bewust van dat de momenten dat ik me het minst gelukkig voelde in mijn leven minder te maken hadden met de situatie zelf, maar des te meer met het me verliezen in onvrede terwijl ik de dankbaarheden niet meer voldoende zag.

Ik ben dankbaar dat ik me hier bewust van mag zijn en nu weet dat ik een keuze heb …
tussen geleefd worden vanuit tekorten of leven in overvloed.

Ik wens je een heerlijke dag, weekend, week, leven waar je oneindig veel ogenblikken van dankbaarheid mag ontdekken

 

Heb je nood aan een lente-detox voor lichaam en geest?

Ik stelde voor jou een deugddoend pakket samen van ontspannende, ontladende en energieverhogende activiteiten.

Wil jij jezelf ook graag een detox gunnen voor lichaam, geest, hart en ziel?

Klik hier en lees er meer over