Op welk punt geef jij je kracht weg?

– je gelooft dat je gewoon niet sterk of capabel genoeg bent
– je kan je kracht behouden tot een ander je vertelt dat je ’t fout doet
– als je alleen bent lukt het om je eigen leiding te zijn, maar zodra er anderen bij betrokken zijn voel je je kracht wegglijden
– van zodra een ander iets beter lijkt te kunnen, sterker in zijn schoenen lijkt te staan, het beter uit weet te leggen laat jij je teugels los
– bij situaties die nieuw zijn, die je nooit eerder meemaakte, die je een onzeker gevoel geven
– als er teveel tegelijk op je bord ligt
– als je te weinig geslapen hebt of andere omstandigheden er toe bijdroegen dat je je niet helemaal de zorg gaf die je nodig had
– systhematisch in dezelfde soort situatie of in de zelfde context of in aanwezigheid van dezelfe personen
– …

Misschien was jij je er tot op dit moment nog niet eens bewust van dat jij je kracht weggeeft in bepaalde omstandigheden.
We doen het allemaal wel eens in ons leven, soms wat minder, soms wat vaker.

De sleutel ligt erin om het op te merken en te erkennen dat je het doet.

Dat jij je kracht weggeeft en dat ze je niet zomaar afgepakt wordt.

Je kan je kracht niet kwijtraken als jij ze niet weggeeft aan een ander, aan gepieker, aan het niet in het nu zijn, aan je angsten, aan allerlei afleidingen, aan ongezonde gewoontes, aan wat er ook maar in staat is om je het gevoel te geven dat je kleiner, machtelozer, minder waardig, (nog niet) goed genoeg bent,…

Mensen, situaties en dingen kunnen oude wonden in jou triggeren. Zeker wel!

T is niet de trigger die voor problemen kan zorgen maar jouw reactie erop.

Vanuit die trigger stap jij soms uit het NU, vliegen je gedachten , emoties, aandacht vliegensvlug naar die ander, de omgeving, het verleden, de toekomst,… allemaal plekken waar jij NIETS in de pap te brokken hebt.
Jij laat op dat moment (onbewust) je anker los, de connectie met de enige plek in de hele wereld waar jij de leiding over hebt.

Je lichaam, met jouw gedachten, jouw gevoelens, je gewoontes, de woorden die je gebruikt, de energie die je ervaart en voedt.
In het NU

op elk moment opnieuw in het NU is de enige, maar dan ook echt de enige plek waar jij echt kan handelen,
waar jij kan kiezen om te reageren of niet, waar jij je eigen kompas kan lezen,
kan kalibreren,
waar je kan bijtanken of net eerder ontladen, waar je jezelf veiligheid en steun kan laten ervaren,
waar je jezelf echt kan horen,…

Als jij zonder je het doorhebt vlucht uit je huis (lichaam) en het onbewaakt achterlaat terwijl je demonen lijkt te bestrijden buiten je,
staan de deuren wagenwijd open om wat of wie dat ook maar wenst ongeremd jouw ruimte te laten betreden.

Als je dan weer thuis komt na je kruistocht in de buitenwereld voelt het binnenshuis soms heel bevreemdend aan, precies alsof ’t niet meer van jou is, minder veilig, onopgeruimd,… het geeft je nog extra het gevoel dat je hier niet thuis lijkt te zijn, machteloos en niet capabel bent om je dingetjes op orde te krijgen, alsof je in het leven van een ander terecht bent gekomen, waar jij geleefd wordt.

Zodra je weer thuis bent en daar de onvrede en onmacht voelt heb jij de keuze: je gelooft dat je machteloos en zwak bent, of je claimt je kracht terug en doet wat je te doen hebt.

Van daaruit heb je wéér een keuze :
namelijk je lichaam, je tempel bewust blijven bewonen, wat er ook gebeurt in je omgeving en zo systhematisch toelaten wat voedend is, aanpakken en verwerken wat er verwerkt mag worden, laten gaan wat er niet (meer) bij je hoort en ECHT gaan voor wat er wel bij je hoort.

Jij bent degene die jouw lichaam en leven heeft gekregen, jij bent degene die mag beslissen wat je daar mee wenst te doen!

Weer beseffen dat het jouw geboorterecht is, zelfs jouw plicht om er zorg voor te dragen en er van te houden, het te behandelen alsof het het meest kostbare bezit is hier op aarde (voor jou IS dat ook echt zo) , het alles maar dan ook echt alles te gunnen en geven wat het nodig heeft om maximaal tot bloei te komen.

Dat is jouw geschenk aan de wereld!
Dat is jouw aandeel in het hele verhaal.
Dat is jouw nalatenschap en geschenk dat je in dankbaarheid kan achterlaten op onze prachtige planeet als jouw aardse reis er weer op zit.

Wat kan jij NU vandaag nog doen om de leiding over jouw leven nog meer terug te nemen en dat leven vanaf hier nog meer te vieren?

Bewust in het NU zijn begint met jezelf te gunnen om even te vertragen zodat je de rust in jezelf weer kan ontdekken!

Maandag 14 maart start er weer een GRATIS ronde van de online cursus “vind rust in jezelf”

Schrijf je nu nog in en geniet van de ervaring met ondersteuning in een besloten Facebookgroep.

Klik hier