Circle of faith

Nieuwe data:

Maandag 5 augustus 2024 om 19.30u

Samen ZIJN in bescheiden kring

Waar geloof jij in?

Geloof je in jezelf, in een grotere kracht, in het ontbreken van deze grotere kracht?
Wat bepaalt jouw koers? Wat is jouw kompas? Waar kan jij op terugvallen op momenten van onrust en grote uitdagingen in je leven?

Ben je ervan overtuigd dat je het allemaal alleen moet bestieren en dient te ploeteren om te overleven? Of geloof je in een groter geheel, waar je een onderdeel van bent? Een geheel dat jou nodig heeft om HEEL te kunnen zijn, net zoals jij ook baat zou hebben aan het samenwerken met dat geheel?

Zie jij jezelf als een losstaand wezen? Of ervaar je een niet te bewijzen verbinding met iets dat je niet altijd kan verklaren?

Wat is jouw relatie met het thema “geloof”? Welke vooroordelen, innerlijke strijd, overtuigingen leven er over dit thema in jou?

Hoe is dit voor jou?

Ken je dat gevoel van verdwaald zijn?
Losgeneden lijken van een hoger goed, een diepere waarde, een meer bezielde, geleide, ondersteunende laag van het leven?

Herken je het gevoel van je nietig, klein, niet opgewassen voelen tegen de grote berg van verantwoordelijkheden die je dagelijks op je menselijk bord treft?

Herken je dat diepe weten en verlangen diep vanbinnen dat je influistert dat het anders kan en zou mogen?
Herken je dat diepe verlangen om nieuwe stappen in je leven te zetten, in harmonie en afstemming met die liefdevolle fluisteringen in je hart? En herken je vooral ook de angst, de twijfel en onzekerheid, de onrust die daardoor soms ontketend wordt in jou?

Misschien heb je net als ik een soort van teleurstelling of zelfs afkeer gevoeld voor alles wat met religie te maken heeft, heb je misschien al via heel wat omzwervingen gezocht naar alternatieven die je weer in contact konden brengen met die diepe bron van vrede en liefde IN jou.

Misschien heb je vanuit je opvoeding en opleiding eerder een afgod gevonden in de wetenschap en zweer je enkel bij “bewijzen” die via wetenschappelijke proeven worden verkregen. Ook al voel je ergens dat het de lading niet altijd lijkt te dekken.

Misschien ben je net zoals ik een mix van beiden. Is er die diepe drang naar zelf ervaren, ontdekken, niet zomaar klakkeloos slikken wat een ander je voorschotelt en tegelijkertijd ook dat diepere weten dat er meer is dan het oog kan zien en het hoofd kan begrijpen, omdat het gevoeld wordt in hart en ziel.

Maar hoe je het ook draait of keert, je voelt dat je klaar bent om het hele gewicht van de wereld niet meer op je eigen schouders te torsen of als een ongeleid projectiel door je leven te razen.

Je bent er klaar voor om je op een gezonde manier weer te laten leiden door iets IN en om je heen dat rijker en krachtiger en groter is dan alles bij elkaar. Iets waar je misschien geen naam voor hebt, waar je misschien nog twijfel over ervaart of je het wel juist aanvoelt omdat je het niet kan zien of begrijpen. Maar zeker ook iets dat om één of andere reden ergens op de achtergrond met je meereist en je roept om het te erkennen en er weer mee samen te werken.

Als je je kan herkennen in (een deel) van de bovenstaande tekst, lees dan zeker even verder.

 

Wat is “the circle of faith”

Een gezellige bijeenkomst, een warm samenzijn, waarbij we op ontspannen manier weer uitreiken naar onze unieke invulling, kijk, ervaring, herontdekking, ontwikkeling van ons geloof. 

De circle of faith vond haar oorsprong in mijn hart. Ik voel me geroepen om een laagdrempelig platform te bieden in alle eenvoud, waar al wie zich geroepen voelt zich thuis mag voelen.

Om samen te ZIJN, te voelen, te delen over die diepe verlangens, sprankels van geloof in iets dat zoveel groter is dan wij allemaal samen. Iets dat sommigen God zullen noemen, anderen Allah, Jahwe, Shakti, de bron, het universum, essentie,… of welke naam voor jou de lading ook echt dekt.

Verlang jij er ook naar om die diepe waarheid en dat vergeten weten in jouw hart weer zachtjes bloot te leggen op een manier waar dogma’s, regels, (voor)oordelen of andere vormen van ruis niet langer in de weg hoeven te gaan staan van die mooie zuivere verbinding met een deel IN jou en om je heen dat je zoveel hoop, troost, kracht, verdieping, steun, liefde, veiligheid, vertrouwen,… kan geven?

Wil jij ook graag dat deel van jou weer leren kennen op een ongedwongen vrije manier?

Wil jij inspiratie ontvangen en delen met anderen die net als jij hun menselijke ervaring weer dat tikkeltje meer diepgang willen geven?

Ben jij klaar om jezelf te laten optillen en je weer te herinneren dat je zoveel meer bent, kan, kan zijn dan je tot nu toe bent gaan geloven en dat het nooit de bedoeling is geweest om alles helemaal alleen te doen?

Wil je samen met ons weer leren ervaren, ontdekken, als een nieuwsgierige avonturier en wetenschapper blootleggen wat die waarheid voor jou is en hoe je ze haar rechtmatige plek in je hart en je leven weer kan teruggeven?

Ben je klaar om via jouw hart en open mind weer een brug te slaan tussen verschillende werelden die helemaal niet gescheiden hoeven te zijn en zo JOU GELOOF weer claimen?

Jouw vleugels en je wortels weer omarmen, die je misschien net als ik zolang geleden samen met het badwater had weggekieperd, omdat de context en de mogelijke zwaarte en misvattingen die je als waarheid werden opgelepeld, niet meer bij je pasten.

Voel jij de roep naar verdieping? Naar weer meer openstaan voor die innerlijke leiding en een ECHT geworteld vertrouwen in jezelf en die Goddelijke frequentie die leven geeft?

Dan ben ook jij van harte welkom om aan te sluiten bij onze Circle of Faith.

Bijdrage: 10€ ( per persoon, per sessie)

Locatie: Smisberg 5, 3700 Tongeren

Inschrijven: info@janaschoefs.be