Sensi-yoga

Waar en wanneer : De wekelijkse lessen gaan niet door op feestdagen en tijdens de schoolvakanties

Maandagvoormiddag  van 10.00-11.15 u: Yogacentrum Tongeren, St- Truidersteenweg 198/1, Tongeren

Dinsdagavond van 19.30-20.30u: Online relaxatieyoga via zoom  (inschrijven of info: info@janaschoefs.be) #LEES MEER

Woensdagavond van 20.30-21.45 u: Yogacentrum Tongeren, St- Truidersteenweg 198/1, 3700 Tongeren

– yoga kan je helpen om beter in je vel te zitten

– yoga kan je helpen om de overtollige prikkels en spanningen uit je omgeving van je af te schudden

– yoga kan hulp bieden bij concentratieproblemen

– yoga verbetert de manier en intensiteit van ademen

– yoga kan een positief effect hebben op coördinatie,beweging en motoriek

– yoga kan helpen bij slaapproblemen

– yoga leert je beter omgaan met je angsten

– yoga vormt een goede basis voor een gezond leven

– yoga verbetert kracht en lenigheid van het lichaam ( en geest)

– yoga verbetert de lichaamshouding

– yoga bevordert de vitaliteit

– yoga helpt ons een serene houding aan te nemen

– yoga bevordert het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

– yoga kan verzachting bieden bij emotionele problemen

– yoga brengt je in contact met jezelf en kan je heel wat zelfkennis opleveren.

– yoga helpt je je zelfhelende vermogen weer ervaren en benutten

– yoga maakt autoregulatie weer zoveel makkelijker

– …

 

Yoga is een levenswijze…

Yoga helpt je om via simpele oefeningen, die perfect zijn aangepast aan elk individu, terug beter in je vel te komen zitten.

Door tegelijkertijd te oefenen op het bewust worden en zijn van je eigen lichaam, gedachten en gevoelens…

Hierdoor leer je om meer aanwezig te zijn in het “nu”, …

Maar ook gaan de oefeningen en houdingen je lichaam helpen om leniger en tegelijkertijd krachtiger te worden, daarnaast train je op het verbeteren van je concentratie en het houden van je focus…

De yogavorm die ik zelf begeleid noem ik “sensi-yoga”.
De oefeningen en filosofie zijn afkomstig uit de hatha-yoga, qi-gong, relaxatietherapie en de nadruk ligt tijdens de lessen vooral op relaxatie, lichaamsbewustwording en bewust aanwezig zijn in het moment. (mindfulness)

Het is een laagdrempelige vorm van yoga die voor iedereen toegankelijk is en geen voorkennis vereist.

Naast de yogahoudingen wordt er tijdens de lessen veel nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen, door deze bewuste manier van ademen leer je jouw lichaam op de juiste manier van de juiste energie te voorzien waardoor je sterker in je leven kan staan.

Bovendien leg ik graag de nadruk op de impact van je levensenergie op je lichaam en geest en leer je al doende je eigen zelfhelende vermogen weer herontdekken.

Deze lessen zijn bovendien uitermate geschikt voor wie op zoek is naar verdieping, vertraging, verzachting en het liefdevol laten openbloeien van de eigen sensitiviteit.
Het verfijnt je sensitiviteit op een heel subtiele, laagdrempelige en eenvoudige manier. Zodat je haar steeds makkelijker leert inzetten als één van je grootste KRACHTEN.

Daarnaast leer je ook kennis maken met methoden om diepe ontspanning van het lichaam te ervaren. Zo wordt het zoveel eenvoudiger om balans te ervaren en je eigen stress en energieniveau te autoreguleren!

Door de zachtheid van deze bewegingsvorm is het vaak zelfs mogelijk om ondanks fysieke klachten yogalessen te volgen, vraag dus zeker even raad aan je huisarts! (vb rugklachten, fibromyalgie, artrose,…

 

 

 – Dit heb je nodig:

gemakkelijke kledij, een yogamatje, een dekentje, kussen (om op te zitten of onder de knieën te leggen bij de ontspanning)

– Prijzen Yoga :

Prijs per kaart  : 100 euro voor een 10 beurtenkaart

Je kan je beurten 10 opeenvolgende lessen opnemen, de kaart is gelding voor maandagvoormiddag en woensdagavond en je kan je les opnemen in een andere groep als je een keer niet kan.
Bovendien is het wekelijks mogelijk om je live les om te zetten, naar een online les, zodat je de les ofwel online kan meevolgen of gewoon de opname kan herbekijken op het moment dat je het beste past!

Als er in jouw 10 beurtenreeks een vakantiedag of feestdag zit, wordt je les gewoon verplaatst naar de eerstvolgende les na de vakantie

Prijs per losse les: 13 euro

Kennismakingsles: 10 euro

De betaling gebeurt liefst online of gepast met cash.

De beurtenkaarten kunnen bij mij blijven of je neemt ze mee en vult ze zelf in na elke les, met datum van de les.

 

 

 

Lieve Jana,

De manier waarop je Yoga geeft, vind ik zalig rustig en ontspannend zonder te zweverig te zijn

K.J.

Ik (wij) volgen sinds 1,5 jaar van alles bij Jana, het begon anderhalf jaar geleden toen ik niet lekker in mijn vel zat en op zoek was naar RUST, ik ben toen bij Jana terecht gekomen nadat een goeie vriendin me zei “waarom ga je dan geen yoga volgen” en dat deed ik dan, eens een paar keer bij de yoga geweest zag ik op de site van Jana dat ze nog veel meer deed dan yoga alleen en zijn we dus ook begonnen met meditaties te volgen, en die zijn altijd heel leuk, nu sinds de zomervakantie volgen we ook een online cursus en ook die is super. Ik mag hier nu heel opgewekt vertellen dat ik door dit alles een beetje veranderd ben en heel dankbaar ben voor al dat moois en leuks en die innerlijke rust???? ja hoor die heb ik gevonden, dus…… Dank u lieve Jana xxx
I.B.

Dankzij de yogacursus heb ik heel veel rust leren vinden. Ook ben ik daardoor wel een stukje verandert. Telkens na een sessie voelde ik me gelukkig, rustvol, tevreden … Ook de zachte vredige omgeving met het kleine groepje mensen, allen op zoek denk ik naar rust of iets dergelijks. Dankzij de lieve zachte stem van Jana kon je niet anders dan rust ervaren! Ik ben nu van totaal andere muziek gaan houden. ( Muziek die ik heb leren kennen tijdens de yogalessen). Al versta ik de taal niet van die muziek, maar je voelt gewoon de rust en vrede in hun muziek! Ik ben superblij dat ik dit alles heb mogen ontdekken en hoop snel weer een nieuwe yogareeks te mogen ervaren.
S.M.

“Jouw stem neemt me als vanzelf mee naar die rust, soms lijkt het alsof je persoonlijk tegen mij spreekt en exact de juiste woorden gebruikt om me dieper in elke oefening te doen zakken”

Ik had vandaag eigenlijk geen zin om te komen omdat ik zoveel pijn had, maar nu voel ik me weer helemaal herboren! Wat ben ik blij dat ik toch kwam!

“Je straalt zoveel rust uit, je belichaamt echt wat je deelt met ons”

Ik leerde tijdens jouw lessen dat mijn hoofd ook stil kan zijn.
Jij leerde me weer genieten van rust,  je leerde me zelfs weer ademen!

Het is bizar om te voelen hoe die stijfheid en pijn die ik al jaren heb nu opeens zoveel minder is.

Ik leerde tijdens jouw lessen dat mijn hoofd ook stil kan zijn.
Jij leerde me weer genieten van rust en je leerde me zelfs weer ademen!

In het begin wist ik niet goed wat ik moest vinden van de oefeningen, mijn hoofd vond het soms saai omdat er vaak dezelfde oefeningen terugkwamen, nu begrijp ik pas waarom je dat doet! Ik voel nu elke les steeds diepere lagen van rust, ik ontdek plekken in mijn lijf die ik eerder niet kende en ik voel sensaties die ik niet wist dat bestonden