Online programma voor jongeren

Je bent jong en je wil ontspannen leven …

Als jongere is het soms best een uitdaging om je eigen weg te vinden in het leven, je wil je langzaam aan meer losmaken van de goedkeuring en zorgen van je ouders, en tegelijkertijd komt er zo veel op je af dat je soms gewoon niet goed weet waar te beginnen en hoe het nu aan te pakken.

Je wil je wel goed voelen, maar hoe doe je dat in een wereld waar zoveel uitdagingen op je afkomen? Je wil wel veranderingen maar vindt niet altijd gehoor of de juiste vorm van hulp bij je omgeving. Vaak willen ouders en opvoeders je wel bijstaan met goede raad en hulp, maar komt het voor jou soms over als te sturend of verstikkend of te belerend of ben je gewoon bang om anderen er mee te belasten of uitgelachen te worden… Je wil het graag allemaal ZELF doen.

In deze periode ben je vaak gevoeliger, je mentale, emotionele en lichamelijke ontwikkeling draait op volle toeren. De uitdagingen op school, hormonale invloeden, het vormen van een eigen identiteit en er toch ook nog bij horen, omgaan met leeftijdsgenoten van het andere geslacht,…

Allemaal dingen die voor de nodige uitdagingen zorgen in een zich snel ontwikkelend lichaam!

We maken het allemaal mee, maar de ene zwemt er al wat makkelijker doorheen dan de andere.

De gedachten die niet altijd onder controle te houden zijn, emotionele stemmingswisselingen, ervaren van omgevingsdruk of eigen prestatiedruk die stress verhoogt in lichaam en geest!

Hoe ga je daar nu best mee om?

Wat kan je doen om het jezelf makkelijker te maken?

Hoe kan je je gedachten gebruiken om je te focussen op wat je wel wil ipv op wat je niet wil?

Hoe kan je met je gevoelens leren omgaan en ze makkelijker leren verwoorden, zodat je er minder door overhoop gegooid wordt?

Hoe kan je nu op zo een manier leren ontspannen die je kan helpen om makkelijker om te gaan met stresvolle situaties, angsten, pijnen en die je helpt om ook ‘s avonds makkelijker in slaap te vallen bijvorbeeld?

Allemaal dingen die je vanaf nu van thuis uit op je eigen laptop of smartphone kan leren, op je eigen tempo, zonder dwang, zonder dat je je zelf moet blootgeven aan anderen als je dat niet wil!

Dankzij de handige tips en trics en eenvoudige oefeningen ben je al snel zelf in staat om anders met je gevoelens, gedachten, verlangens en spanningen om te gaan!

Je kan er voor kiezen om 1 van de modules te volgen of je zou er meerdere kunnen volgen.

Wil je graag meer weten over elke module? Klik hieronder op de ikoontjes en ontdek wat dit programma voor jou te bieden heeft!

 

 

Module 1: Ontspannen door het leven gaan

Ontspannen kan je op 1001 manieren, er zijn er een aantal die extra effectief zijn om je hoofd en lijf echt tot rust te brengen, beter te slapen en fitter en gezonder in je leven te staan. Gewapend tegen de stress en prikkels van elke dag!

Er zijn 12 lessen per module 

Module 2: Je kan meer dan je denkt...

Anders leren omgaan met je gedachten.

gedachten zijn krachten wordt wel eens gezegd, en het klopt effectief dat je met de aard van je gedachten de uitkomst positief of negatief kan leren beïnvloeden.

Piekeren en zorgen maken is een veel voorkomend fenomeen, dat makkelijk te verhelpen is als je anders met je gedachten leert omgaan!

Er zijn 12 lessen per module 

Module 3: Surfen op de golven van je gevoel...

Omgaan met gevoelens, ze benoemen en ze uiten naar anderen toe,… een uitdaging voor velen. Maar na deze module niet meer voor jou! Leer op een eenvoudige manier je gevoelens opmerken, leer ze herkennen, ontdek wat ze je willen komen zeggen en merk hoe eenvoudig het kan zijn om mee te surfen op de golven van je gevoel!

Er zijn 12 lessen per module 

Combideal

Wil je graag de 3 modules volgen ?Dan krijg je van mij de kans om deel te nemen aan een voordelig prijsje!

Er zijn 12 lessen per module 

Je start in deze formule eerst met module 1, dan 2 en 3

Je doet de lessen helemaal op je eigen tempo en ze blijven beschikbaar op deze site.

Het ontstaan van dit programma

Wat herinner ik me nog goed mijn eigen onzekerheid en uitdagingen als tiener en wat zie ik het vaak om me heen… in mijn eigen gezin en anderen hoe belangrijk het is om op deze tienerleeftijd handvatten aangereikt te krijgen waarmee je jezelf leert kennen. Waardoor je meer ontspannen en met meer vertrouwen de uitdagingen kan trotseren!

Zelfs als ouder mis je vaak deze vaardigheid en ik ervaar het als een zwakke schakel en een echt gemis in onze maatschappij, waarbij er nood is aan een nieuwe wind.

Wat ik de laatste jaren miste was een kant en klare methode waarbij de jongeren op een laagdrempelige manier aan informatie en steun zouden kunnen komen op hun eigen tempo, hun eigen favoriete manier, nl via het internet…

Zoveel filmpjes, handleidingen,… over vanalles en nog wat, hoe mooi zou het zijn als ze er ook een handleiding voor zichzelf zouden kunnen ontdekken…

Vandaar heb ik dus besloten de kennis, ervaring en hulpmiddeltjes die ik zelf ter beschikking had vanuit mijn meer dan 20 jaar therapeut zijn, maar vooral ook vanuit mijn ervaring als mama en persoonlijke ontwikkeling als hooggevoelig persoon te delen met anderen.