Psoasrelease & diepe bekkenbewustwording


– zaterdag 09.03.2024 van 10.00-11.45 u VOLZET
– donderdag 14.03.2024 van 19.30- 21.00u VOLZET
– woensdag 27.03.2024 van 10.00-11.30u
– zaterdag 06.04.2024 van 10.00-11.30u
– donderdag 25.04.2024 van 19.30-21.00 u

Zachte, doch krachtig inwerkende workshop ter bevordering van ontspanning in het bekken en lage rug.

Voor wie?

Heb je vaak last van spanningen in de onderrug, heup, bekken of onderbuik?
Merk je dat ademhaling regelmatig gespannen en stroef verloopt?
Ben je iemand die soms moeilijk praat over emoties en de neiging heeft om deze te onderdrukken of op te kroppen?
Heb je een zittend beroep, merk je dat je moeite hebt met ontspannen en zit je veel te vaak in je hoofd?

Dit zijn aanwijzingen dat je er baat bij zou hebben om je wat meer te verdiepen en dieper te ontspannen in je bekken en één van de belangrijkste spiergroepen die daar liggen ” de psoasspier”.

Wat mag je verwachten?

In kleine groep gaan we aan de slag met eenvoudige oefeningen die je weer helpen bewustworden van deze zone en de mogelijks spanningen die er zitten. En leer je tevens ervaren hoe je deze spanningen op een zachte manier kan verlichten en je uitgedroogde psoasspier weer soepel en gezond leert maken.

Bijdrage: 20 € per sessie ( als je graag een yogaballetje    bijbesteld komt er nog 7€ extra bij)

 

Locatie: Smisberg 5, 3700 Tongeren

Inschrijven: info@janaschoefs.be

Waarom zijn deze spiergroep en het bekken zo belangrijk?

Het bekken en de psoasspier, ook wel eens de spier van de ziel genoemd, zijn lichaamsdelen die heel wat meer aandacht verdienen dan ze vaak krijgen!

Veel rug- en heupklachten, net als spanningen in de onderbuik, ademhalingsproblemen door een gespannen middenrif en hyperventilatie zijn vaak gelinkt aan deze spiergroep.
Een verkeerde zithouding, het sedatieve leven, te weinig beweging, te stressvol leven en de neiging om emoties te onderdrukken komen de gesteldheid van deze spiergroepen niet ten goede.

Het uitdrogen, gespannen geraken van deze spieren heeft dan weer een negatieve impact op de lichaamshouding, belasting van andere spiergroepen, ervaren van balans en kracht in je lichaam en leven.
Vooral vrouwen hebben door de eeuwen heen steeds minder liefdevol contact ontwikkeld, met één van de belangrijkste zones in hun lichaam.

Een zone waar onze kracht huist, waar creaties plaatsvinden, waar zoveel ontvangen en gegeven wordt.
Een zone waar velen van ons hun binding helaas te veel mee verloren zijn.

Tijdens de psoasrelease & bekkenbewustwordingsworkshop laat ik je graag ervaren hoe ook jij weer meer bewust en liefdevol contact kan ervaren met dit belangrijke deel van je lichaam.

Via eenvoudige bewustwordingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, bewegings- en zachte rekoefeningen mag je aan den lijve ervaren hoe je letterlijk en figuurlijk weer kan “landen” in je bekken.

De eenvoudige oefeningen maken je enerzijds meer bewust van de spanningen die er momenteel aanwezig zijn. Ze leren je daarnaast ook om vanuit rust met deze spanningen om te gaan en via microbewegingen macroeffecten te hebben op de stressregulatie van je lichaam.

Waar nodig zullen de oefeningen zelfs een bijdrage leveren om te lang vastgehouden emotionele spanningen weer zachtjes vrij te laten.

Je houding en eventuele ongemakken die je ervaart in onderrug, buik en bekkenstreek zullen zachtjes kunnen verbeteren.