Psoasrelease & diepe bekkenbewustwording


zaterdag 8 juni om 10 uur
woensdag 19 juni om 10 uur
donderdag 27 juni om 19.30 uur

donderdag 25 juli om 19.30u
donderdag 22 augustus om 19.30u

Zachte, doch krachtig inwerkende workshop ter bevordering van ontspanning in het bekken en lage rug.

Voor wie?

Heb je vaak last van spanningen in de onderrug, heup, bekken of onderbuik?
Merk je dat ademhaling regelmatig gespannen en stroef verloopt?
Ben je iemand die soms moeilijk praat over emoties en de neiging heeft om deze te onderdrukken of op te kroppen?
Heb je een zittend beroep, merk je dat je moeite hebt met ontspannen en zit je veel te vaak in je hoofd?Dit zijn aanwijzingen dat je er baat bij zou hebben om je wat meer te verdiepen en dieper te ontspannen in je bekken en één van de belangrijkste spiergroepen die daar liggen ” de psoasspier”.

Wat mag je verwachten?

In kleine groep gaan we aan de slag met eenvoudige oefeningen die je weer helpen bewustworden van deze zone en de mogelijks spanningen die er zitten. En leer je tevens ervaren hoe je deze spanningen op een zachte manier kan verlichten en je uitgedroogde psoasspier weer soepel en gezond leert maken.

Bijdrage: 20 € per sessie ( als je graag een yogaballetje bij bestelt komt er nog 7€ extra bij)

Locatie: Smisberg 5, 3700 Tongeren

Inschrijven: info@janaschoefs.be

Waarom zijn deze spiergroep en het bekken zo belangrijk?

Het bekken en de psoasspier, ook wel eens de spier van de ziel genoemd, zijn lichaamsdelen die heel wat meer aandacht verdienen dan ze vaak krijgen!

Veel rug- en heupklachten, net als spanningen in de onderbuik, ademhalingsproblemen door een gespannen middenrif en hyperventilatie zijn vaak gelinkt aan deze spiergroep.
Een verkeerde zithouding, het sedatieve leven, te weinig beweging, te stressvol leven en de neiging om emoties te onderdrukken komen de gesteldheid van deze spiergroepen niet ten goede.

Het uitdrogen, gespannen geraken van deze spieren heeft dan weer een negatieve impact op de lichaamshouding, belasting van andere spiergroepen, ervaren van balans en kracht in je lichaam en leven.
Vooral vrouwen hebben door de eeuwen heen steeds minder liefdevol contact ontwikkeld, met één van de belangrijkste zones in hun lichaam.

Een zone waar onze kracht huist, waar creaties plaatsvinden, waar zoveel ontvangen en gegeven wordt.
Een zone waar velen van ons hun binding helaas te veel mee verloren zijn.

Tijdens de psoasrelease & bekkenbewustwordingsworkshop laat ik je graag ervaren hoe ook jij weer meer bewust en liefdevol contact kan ervaren met dit belangrijke deel van je lichaam.

Via eenvoudige bewustwordingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, bewegings- en zachte rekoefeningen mag je aan den lijve ervaren hoe je letterlijk en figuurlijk weer kan “landen” in je bekken.

De eenvoudige oefeningen maken je enerzijds meer bewust van de spanningen die er momenteel aanwezig zijn. Ze leren je daarnaast ook om vanuit rust met deze spanningen om te gaan en via microbewegingen macroeffecten te hebben op de stressregulatie van je lichaam.

Waar nodig zullen de oefeningen zelfs een bijdrage leveren om te lang vastgehouden emotionele spanningen weer zachtjes vrij te laten.

Je houding en eventuele ongemakken die je ervaart in onderrug, buik en bekkenstreek zullen zachtjes kunnen verbeteren.

Gisteren ging ik naar een workshop over de psoasspier en het bekken.
Wat een fantastische dame die dit begeleidde, en wat een fijne ervaring alweer!
Ondanks ik weet dat ‘landen in het lichaam en bekken’ heel belangrijk is, mag ik er wel méér bij stilstaan.
Jana Schoefs, kinesitherapeute, geeft heel goede uitleg in mensentaal, dus voel je geroepen om eens deel te nemen bij haar! 🙏
Ik voel me weer super goed geaard, geland, in het hier en nu,..noem maar op 😃
ik ga er zeker terug!
Cindy V

Dankjewel Jana voor de inspirerende avond en voor de mooie uiteenzetting van de oefeningen. 

Het was zo mooi. 💝

 

Liefdevolle groeten 

Mieke

 Zo eenvoudig en tegelijkertijd zo magisch. Dit zou iedereen moeten ervaren!

 

anoniem

Dit was een feestje voor mijn lichaam. Ik wist niet dat dat mogelijk was om te bewegen IN mijn lichaam ipv alleen maar te bewegen met mijn lichaam

 

anoniem

Het is lang geleden dat ik me nog zo diep ontspannen heb gevoeld.

anoniem

Ik heb nu al een aantal workshops meegedaan en ik voel me telkens dieper ontspannen. Het wordt steeds makkelijker om los te laten. Zowel de fysieke spanningen als de emotionele. Ik vind het zalig om te doen en gun het mezelf zo vaak als mogelijk!

M.R.

Dankzij de oefeningen kan ik nu zelfs door de dag heen spierspanningen helpen ontspannen, zonder dat het me enige moeite kost

K.S.

Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik mijn lichaam écht voelde. Zo voelt het dus om je veilig te voelen in je lijf…

M.T.

Wat deed het deugd om eindelijk die opgekropte emoties weer los te kunnen laten. En op zo een zachte manier!

L.K.

Ik zou graag een verhaal meegeven om eventueel op je site te plaatsen maar weet eigenlijk niet of het samenloop van omstandigheden is geweest.

 

Ik ben namelijk de zondagnamiddag na de sessie van zaterdag ziek beginnen worden.

Ik heb zo een buik last gekregen met enorme buikkrampen tot zelfs niet meer kunnen plassen.het heeft 10 dagen in mijn systeem gezeten en begint nu echt beter te gaan.

 

Het kan zijn dat het van de sessie is geweest maar daar ben ik niet zeker van.

Ik voelde me na de sessie heel ontspannen door heel mijn wezen en ook in mijn onder rug.

Ik heb de periode dat ik me niet goed voelde niet de fysieke oefening gedaan maar de oefeningen gevisualiseerd en moet zeggen dat ook zijn werk doet.

Ben blij dat ik de workshop heb gedaan en mogelijk dat ik ze nog eens doe maar eerst weer helemaal fit worden.

Groetjes

 

JOS J.

Aandacht voor de psoas… eenvoudige oefeningen die je de kans geven om je lichaam (eindelijk en dieper) te voelen… om tot echte ontspanning te komen… wat een hoop dit geeft… om eindelijk ook authentieker te kunnen gaan leven. Dank je Jana, om dit met zoveel bezieling en doorleefdheid met ons te delen

Marleen Forier