Meditatie

Nieuwe data

zaterdag 15 oktober 2022

Yogacentrum
St truidersteenweg 198/1
3700 Tongeren

Meenemen: best kan je een yogamatje, dekentje en kussen meenemen en eventueel een paar warme sokken

Bijdrage: 15 euro per sessie

graag even inschrijven op voorhand aub

 

Tijdens de meditatiesessies krijg je de kans om in kleine groep te ontspannen en contact te leggen met de stilte diep in jezelf.

Deze helende meditaties starten met een diepe lichaamsontspanning, zodat je meteen ook leert ervaren hoe je zelf meer rust kan brengen in je hoofd en je lijf. Je kan de technieken die daarvoor gebruikt worden ook makkelijk zelf uitvoeren thuis.

Het diepe ontspanningsdeel wordt ook verbaal begeleid en je leert ervaren hoe je je gedachten tot rust kan brengen. In deze stilte kan je de rust leren ontdekken die je zoekt. Vaak maak je spontaan kennis met de vrede in je hart, een herinnering aan je diepste verlangens en verborgen talenten, antwoorden op je vragen die je verstandelijk niet altijd kan vinden.

Meditaties kunnen een enorm verkwikkend effect op je hebben, je kan aan de ene kant je batterijen opladen, terwijl je overtollige ballast spontaan van je af kan laten glijden. Meditatie leert je de taal van je intuïtie beter begrijpen!

Voor deze meditaties heb je helemaal geen voorkennis nodig. Uiteindelijk is het gewoon even stilstaan, luisteren en voelen in het moment… genieten van de stilte en de kracht van het NU…

Eenmaal de weg gevonden naar jouw stille plek in jezelf, kan je ook zelf makkelijker deze rust opzoeken thuis of waar je ook maar wil. Dan kom je tot het punt van ware meditatie, die voor iedereen uniek is en spontaan gebeurt, het enige wat je zelf hoeft te doen is ruimte creëren voor de stilte…