Fascia-zelfbehandeling met MELT

Wat is MELT?

MELT is een zachte zelfbehandeling van je fascia, die je hele lichaam en zenuwstelsel in alle eenvoud helpt in balans komen.

Via eenvoudige oefeningen voor je handen en voeten leer je op laagdrempelige manier hoe je je eigen lichaam beter leert kennen en ondersteunen.

Deze technieken, die in België nog relatief onbekend zijn, staan erom bekend dat ze ook de mobiliteit, stabiliteit en (sport)prestaties verbeteren. Het is bovendien klinisch bewezen dat ze chronische pijn verminderen en tegelijkertijd het algemene welzijn vergroten en herstellen.

Deze zachte massagetechnieken met zachte tools, vergroten vanuit je handen en voeten de vloeistofstroom naar het bindweefsel van je hele lichaam. Hierdoor wordt er een kettingreactie veroorzaakt, die pijn, stijfheid, stress en spanning verminderen. MELT technieken zijn gemakkelijk én effectief. Bovendien zijn ze gebaseerd op het concept dat je niet eerst pijn hoeft te veroorzaken om pijnvrij te kunnen zijn.  

Slechts een paar sessies per week volstaan om mooie resultaten te kunnen ervaren.
Deze zelfhulptechniek is complementair aan allerlei andere vormen van therapie of lichaamsbeweging die je ondergaat om jezelf gezond en fit te houden en zal zelfs de resultaten nog versterken.

MELT herstelt immers je fascia naar haar gezonde, ondersteunende toestand.

Ongeacht of je een atleet bent, een zittend beroep hebt of een gezonde levensstijl hebt, er is een grote kans dat je een fundamentele oorzaak van chronische pijn, ouderdomsverschijnselen en zo veel meer over het hoofd ziet!
Namelijk “uitgedroogde fascia”.
Fascia is het ondersteunende bindweefsel dat elke spier, orgaan, bot, bloedvezel en zenuwcel in je lichaam omgeeft en doordringt.

Wat veroorzaakt nu die dehydratatie die kan leiden tot dingen als lage rugpijn, gewrichtspijnen, hoofdpijn en allerlei soorten van instabiliteit?
Het antwoord is gewoon simpelweg “LEVEN”
Onze repetitieve, alledaagse bewegingen leiden tot de dehydratatie, die we ook wel “vastgezette stress” noemen.

Door gebruik van MELT technieken help je deze stress weer loskomen door een verse vloeistofstroom door je bindweefsel te sturen zodat de fascia haar ondersteunende, soepele natuur weer hervindt.
Bovendien laat je ook de opgeslagen druk en spanning vrij die een disbalans en verkeerde houding kunnen veroorzaken, die de stress alleen nog maar zouden vergroten.

Door het gebruik van speciaal ontworpen balletjes kan je zelf leren om je handen en voeten te behandelen op een zachte manier. Je simuleert hierbij de resultaten van een therapeutische fasciabehandeling, zodat je je eigen “lichaamswerker” kan worden. Door een mix van bewuste aandacht, ademhaling en eenvoudige myofascciale technieken leer je je lichaams natuurlijke healingsvermogen boosten.

Dit resulteert onder andere in
– vermindering van pijnklachten en ontspannen lichaam en hoofd
– betere kwaliteit van je fascia en haar samenwerking met het autonoom zenuwstelsel
– beter evenwicht, autopiloot en sensomotorische controle
– grotere gewrichtsstabiliteit en mobiliteit
– positieve impact op je immuunsysteem

Concreet ontdek je vaak al snel dat ook je slaapritme, stijfheid in je lichaam, verteringsproblemen, opgeblazen gevoel in de buik, angstgevoelens en depressieve gevoelens zullen verbeteren.

Voel al snel resultaat

90 % van de mensen ervaart een voor-na verschil op het einde van de eerste sessie. Door regelmatig te oefenen zullen de resultaten van steeds langere duur zijn.

Het wordt aanbevolen om minimum drie keer per week 10 minuten te oefenen.

Boek alvast je plekje voor een individuele MELT sessie of introductiesessie: info@janaschoefs.be

Tijdelijke lanceringsprijs in de zomer

Individueel:

individuele sessie van 60 min: 60€ ( ipv 80€)

In groep: 

Donderdag 01.08.2024 om 19.30u : introductieworkshop: 35€ (ipv 45€)
Donderdag 08.08.2024 om 19.30u: introductieworkshop : 35€ (ipv 45€)

Of check de officiële MELT pagina voor meer achtergrondinformatie.