Gratis online cursus

Vind rust in jezelf

Leven of geleefd worden?

 

Verlang jij ook zo naar rust in jezelf?

Heb je er misschien al op heel veel plekken naar gezocht en amper of niet gevonden?


Dan ben je zeker niet de enige!

Eén van de belangrijkste voorwaarden om vanuit rust en vertrouwen te kunnen leven is dat je in staat bent om regelmatig even écht te vertragen en rust te ervaren, ondanks de uiterlijke en innerlijke omstandigheden, die bij momenten heel erg stormachtig kunnen zijn.

Het vraagt in het begin soms best wel wat moed om de onrust die je dan recht in de ogen kijkt ook echt even toe te laten en te ervaren.

Je fysieke gewaarwordingen, gevoelens, gedachten de ruimte geven om even echt opgemerkt te worden heeft het zelfde effect op je lichaam, als het bewust aandacht geven aan een kind dat aandacht nodig heeft.
Als je niet luistert gaat het zeuren, storend gedrag vertonen, nog meer de aandacht opeisen, tot je luistert.

Als je niet of te weinig naar de signalen van je eigen lichaam luistert, gaat je lichaam er alles aan doen om op te vallen.

Het gaat je een extra dosis pijn, ongemak, onrust, piekergedachten en heftige emoties blijven sturen tot je luistert.

Niet om je te pesten of tot last te zijn, gewoon omdat het wil dat je in de belangrijkste behoeften voorziet, zodat het systeem gezond kan blijven. Het wil niet sterven…

Ook angst wordt rechtstreeks door dit principe beïnvloed.

Hoe minder contact met je eigen fundering, hoe onveiliger het zal voelen voor je lichaam en hoe makkelijker het overlevingsmechanisme en de angst het zullen overnemen.

Omgekeerd werkt evenzeer, je kan het overactieve systeem weer even makkelijk tot rust brengen, als je het knopje weet staan… en er ook echt systematisch gebruik van maakt en niet zomaar 1 keer per week tijdens de yogales bv.

Wil jij ook graag je eigen knopje weer herontdekken en steeds meer vat krijgen op je eigen stressniveau?

Zodat ook jij weer meer kan genieten van echte rust in jezelf?

Schrijf je dan nu gauw in voor deze GRATIS online cursus, die al veel levens grondig mocht veranderen.

Wat mag je verwachten?

  •  Je ontvangt 5 dagen lang een mail met nieuwe opdracht in je mailbox
  • je ervaart een grote variatie aan invalshoeken om tot rust te komen
  • Op een week tijd krijg je meer inzicht in je eigen energiehuishouding. Zodat je er zelf ook echt vat op kan hebben en kan bijsturen waar nodig. 
  • Na 5 dagen heb je een waardevolle tool-box in je bezit. Zodat je ook nadien nog verder aan de slag kan met de leuke tips, oefeningen, manieren om anders met stress, tegenslagen en gepieker om te kunnen gaan.  
  • Je ontdekt jouw favoriete manier om meer rust in te bouwen in je leven.
  • Je ontdekt jouw onbewuste boycots zodat ze je niet meer overheersen
  • Je ervaart hoe het je helemaal niet veel tijd en moeite hoeft te kosten om dagelijks je rustmoment in te bouwen
  • Mocht jij degene zijn die nog steeds denkt dat je niet in staat bent om te ontspannen, zou je wel eens heel erg verbaasd kunnen zijn van je eigen capaciteiten! Iedereen is immers in staat om te ontspannen, als je maar de juiste manier ontdekt voor jezelf
  • Jij hebt volledig in eigen handen hoeveel waarde je meeneemt voor de rest van je leven, want de cursus is dan wel gratis, maar bezit gigantisch veel waardevolle geschenken, waar alleen jij over kan beslissen hoeveel je er uit mee wenst te nemen voor later. Het vraagt dan ook jouw engagement om er helemaal in te duiken voor jezelf en deze week te gebruiken als opstapje om een ontspannen levenshouding op te bouwen. 

Gebaseerd op jarenlange ervaring

Ik deel in deze cursus graag mijn expertise en meer dan 20 jaar lange ervaring met jou.
Ook ik heb trouwens aan den lijve mogen ondervinden hoe eenvoudig het uiteindelijk kan zijn om mijn eigen stress- en energieniveau zelf weer te reguleren, eenmaal de bereidheid, het doorzettingsvermogen en de acceptatie er waren om er ook echt werk van te willen maken.

Want hoe gek het ook mag klinken, hoe graag ik ook meer rust wilde ervaren, er waren 10-tallen boycot-mechanismes die me daar van weerhielden, waarvan het grootste misschien was dat ik mijn eigen nood aan rust onderschatte, bagatelliseerde en van mezelf vond dat ik sterk moest zijn en niet teveel moest zeuren.

Waarom is rust zo belangrijk?   

Iedereen is anders, elk lichaam is anders en vooral gevoelige lichamen hebben het o zo nodig om de tijd en ruimte te ervaren om het overaanbod aan prikkels en indrukken een plekje te kunnen geven. De dagelijkse portie rust biedt niet alleen de gelegenheid om overtollige spanningen te ontladen en weer nieuwe energie op te doen, ze helpt je telkens opnieuw weer kalibreren.

Door je weer vanuit rust bewust te kunnen worden van je lichaam, gedachten en gevoelens kan je er ook zoveel makkelijker op een manier op reageren die helpend is om je stress te verminderen en weer letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten.  

Overtollig gepieker, emotionele rollercoasters, vergeetachtigheid, vermoeidheid, concentratieproblemen, fysieke klachten gerelateerd aan stress, angsten,… hoeven je niet langer in hun macht te hebben. 

Jij bent net als ieder mens in staat om met zoveel meer gemak, dan je verwachten zou, je eigen stressniveau te reguleren en weer ECHT te genieten van je leven.

Het begint allemaal bij één kleine stap

Hoe beter jij je eigen noden kan voelen, hoe makkelijker het wordt om er ook zorg voor te dragen en ze zelfs naar de buitenwereld toe te communiceren.   

Deze online cursus mocht al heel wat mensen dat extra duwtje in de rug geven om anders met spanningen en stress om te gaan en weer vanuit meer rust en bewuster in het leven te staan!  

En jij?
Ben jij er klaar voor? 

Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze korte cursus en oefeningen een verandering in gang zetten. Ik ondervind dat ze effectief zijn, een impact hebben en veel moois brengen. Rust en bewust-zijn waardoor ik helderder kan zien en voelen wat ik nodig heb. Dat creëeren voor mezelf voelt zo goed en geeft energie. Hele kleine dingen die het verschil maken. Ik blijf ermee aan de slag en ben je heel dankbaar voor het delen van zoveel wijsheid.

H.S.

Beste Jana, Bedankt om de filmpjes te posten tijdens de online cursus. Ik maakte met jouw ontspanningsoefeningen kennis tijdens een fysieke yoga cursus. Daar leerde ik mij vooral te focussen op de ademhaling. Ik was deze technieken wat verleerd en dankzij deze filmpjes kan ik ze weer toepassen. Een tijd geleden moest ik een gastroscopie laten uitvoeren. Ik paste de geleerde ademhalings- en ontspanningsoefeningen toe tijdens dat onderzoek. De arts feliciteerde mij omdat ik zo rustig gebleven was.

anoniem

Dank je wel voor je filmpjes, oefeningen en vele nuttige tips! Ik vond het erg verrijkend!

Anoniem

Eigenlijk wil ik je alleen maar danken, omdat je rust weer even op mijn voorplan hebt gezet. Ik weet het wel, maar dikwijls is een dag zo om zonder even mezelf in de kijker te zetten. Terwijl ik het allemaal toch eigenlijk wel weet ! Hoop dat de dagelijkse rust-routine weer wat blijft plakken !

Anoniem

Ik wil je heel erg bedanken voor al je lieve en zeer diepgaande boodschappen die zeer uitnodigend zijn om tot rust te komen. vooral het leren herkennen van signalen en de me-time mogen schenken aan mezelf zonder schuldgevoel daarover te hebben ga ik zeker ter harte nemen. Elke dag eventjes uit de drukte stappen en jouw rustgevende filmpjes beluisteren zijn welkom in deze hectische tijd. Vooral het los kunnen laten van zorgen maken rond de hele situatie zoals ze is nu  op het moment….en energie putten uit kleine dagdagelijkse dingen waar ik blij van word… Je oefeningen werken enorm helend, even uit de drukte stappen en bewust tijd nemen en de pauzeknop inhouden om de batterij op te laden om er weer tegenaan te kunnen… een welgemeende dankjewel

Anoniem

Tot nu toe waren de oefeningen en info zeer waardevol. Ik kan goed tot rust komen met de muziek en bodyscan.  Het belangrijkste is dat ik er ook tijd voor neem en een rustig plekje vind.

Anoniem

Zit je nog met vragen?

Aarzel niet om me te contacteren